View Single Post
Staro 25.03.2006., 09:07   #11
AC Thunder
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor MadBoY
Sa audijem ces ljepse prolazit kroz krivine, dok ce BMW pruzit vise zabave zabacivanjem zadnjeg kraja (ako ne znas vozit ovo ce te mozda kostat zivota). A sa BMW-om mosh palit gume bez problema .
Mislim da bi ti trebao probati voziti BMW npr. Compact koji ima raspored tezina na osovinama skoro podjednak (E36 sa 4 vrata nema tako dobar raspored tezina, ali E46 ima), pa bi vidio da je na suhoj cesti jako tesko zabaciti zadnji kraj, a i paliti gume nije bez problema jer imas ASC+T (na mom E36 se mogao iskljuciti, koliko znam na ovim novijima se nemre) iako se naravno moze palit gume jedno sto moras bit malo grublji s gasom, a moze se i na Audiu al ga moras jace nagazit.

Mnogi ljudi koji voze auto sa pogonom na sva cetri obicno misle (zbog reklame) da je taj pogon svemoguc i onda pretjeruju s brzinom kroz zavoje pa izlete i poginu prije onih koji voze aute sa zadnjim pogonom i svjesni su nedostataka zadnjeg pogona pa voze nesto sporije.

Pricao sam sa covjekom koji vozi novog Toyotinog Land Cruisera, totalno se razocaro voznjom po snjegu, kaze on: to baca tamo-vamo. Covjek je previse ocekivao od pogona na sve kotace.

Inace isprobao sam prilican broj terenaca od istocnih do zapadnih i znam o cemu pricam.

Ja sam vozio i staru kockicu po zimi s celavim ljetnim Dunlopicama i nisam imao problema. Sa 316i compactom sam vozio 3 zime na ljetnim Pirreli 2000 (guma je katastrofa skuplji modeli su bolji i cak vrhunski). Dva puta sam se izvrtio na cesti i sletio u jarak po zimi sa prednjim pogonom (na greskama se uci : bonker : ), ali sa zadnjim se nisam zavrtio niti jednom iako sam sletio u jarak, ali zbog ljetnih Pirrelijevih guma, guma se napunila vlaznim snjegom pri brzini od 30 km/h i izgubila trakciju a zadnji kraj nije proklizao, otsklizao sam u desno i lagano u jarak to je bilo tak lagano i sporo da na autu nije bilo ni ogrebotine a jarak dubok 1,5 m.
AC Thunder je offline   Reply With Quote