da ne ulazim opet u rasprave da li je bolji nforce2 chipset ili via samo cu ti reci da svi hvale nforce2 kao napokon smo se rjesili via-e..
druga stvar..ti kontroleri na plocama su srot..pogotovo abitovi koji nazalost furaju hpt kontroler ne koje se dosta ljudi zali..mislim na onaj dio populacije kojima taj vrag i treba...svi kazu promise rules...ali i kosta...
mislim da na tim plocama mozes koristiti samo 2 kanala za raid ili ti samo 4 diska ne 8..tako je bilo do prije godinu dana..da li se sto promjenilo nisam ziher provjeri...
a za sto ce ti 8 diskova? radje prodaj i kupi vece pa onda u raid...samo sto promise raid kontroleri imaju cifre kao 800kn pa na vise...i to samo za 4 diska...
u dio s ramom necu ulaziti posto nisam kompetentan oko corsaira..malo mi je skup pa ga ni ne gledam...
za coolere odi na google i ukucaj..vazno je da uzmes pro varijantu koliko sam ja shvatio kod tog iglooa...mozda je serija 2510 ili 2500..nisam 100% ziher...
inace koristi malo i google...ne kosta bas puno a zna pomoci...i potrazi pod "cooler round up" ili "cooler review"