Citiraj:
Originally posted by evilstoy
Za Lite-On svi kazu da je mozda i bolji od Plextora. RAK nemoj ovo uzeti previse k srcu
|
ljudi, odavno su prošla vremena kada je Plextor bio sinonim za kvalitetu uređaja... čudi me da je visoka cijena i (plaćena) reklama još uvijek većini garancija kvalitete. kako sam se smijao svim vlasnicima skurenih 16x Plextorovih CD-RWa kada su im riknuli driveovi taman na isteku garancije.. :clap:
sjećam se.... kad sam imao starog Teaca 4x/12x. ripao je i audio na punih 12x, jednako brzo kao što je čitao i CD-ROM diskove bez greške i to mi nitko nije vjerovao dok to nije vidio kod mene. sječam se kada je frend kupio Plextora 4x/12x. toliko se hvalio da mi je par puta došlo da ga ili zacipelarim ili polijem hladnom vodom. a snimač nije imao ladicu, već caddy
no, hvalisanje je prestalo kad mi je počeo donositi svoje princo medije (tada početkom '99. su došli kod nas u dučane ako se dobro sječam) zbog kojih je moj Teac 32x SCSI spuštao brzinu čitanja na 16x. Smijao mu se ja što od svih šrot medija snimljenih u svim šrot pržilicama, njegov Princo snimljen u najboljoj pržilici na svijetu moj Teac ne voli!
malo tko je onda znao da je to bila druga generacija Teacovih recordera koji su imali dinamičku kalibraciju lasera za vrijeme snimanja (ROPC = Running Optimum Power Control). on si je za vrijeme snimanja mijenjao lasrsku snagu ovisno o mediju koji je unutra i tako se prilagođavao SVAKOM mediju zasebno, dok su svi drugi to radili samo na početku snimanja i pre-groove traki i snimali cijeli disk jednakom snagom lasera. danas to pak svi recorderi imaju, ali Teac je onda bio jedini za kojeg sam ja znao da to ima, a to im je već bila druga generacija.
zato je teac mogao pržiti svaki medij koji si mu stavio unutra, uspješno!