View Single Post
Staro 22.03.2006., 18:46   #24
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
nego bi znao da skoro nista u PC svijetu nije REAL TIME
OK, mozda sam malo preburno reagirao.. ali ovo mi nije jasno? O cemu ti pricas? Jel ti uopce znas sta znaci REAL TIME? Hoces rec da izracun grafike nije REAL TIME? Znaci nemamo 30-40.... 150fps u sekundi nego jedan u 3 sata? To sam mislio pod REAL TIME, a to se obicno i misli pod real time.

Nego.. mene najvise zanima kako misle napravit ovu simulaciju strujanja fluida REAL TIME? Jer i za najjednostavniju idealizaciju strujanja fluida, proracun traje predugo da bi i nesto 1000 puta brze moglo izracunat REAL TIME :confused: Jedino ako pri tome misle na npr. simulacije istjecanja kroz rupe na raznim bacvama, sirenje valova kad nesto udari u vodu.... to bi se mozda dalo izracunat dovoljno brzo da bude REAL TIME....

Uglavnom, buduci da sam ipak na strojarstvu pa se poprilicno kuzim u razne mehanike (a to ti dodje ta famozna fizika koja se tamo simulira) u najmanju ruku mi je jasno da ce PPU biti tek prava stvar za cca. 5-10 godina (naravno , ako nadje svoj put u kompove).. kada postane ono sto je sada npr. 7900GTX chip u usporedbi sa 3Dfx Voodoo chipom.

No malo je to sve apsurdno... davno su postojale kompjuterske platforme koje su imale zasebne chipove za zvuk, za matematiku, za iscrtavanje grafike.. i sto ti ja znam sto... takva je npr. bila AMIGA, ATARI ST i razni drugi... i onda je dosao PC sa svojim famoznim mocnim CPU-om... sve ostalo nije bilo potrebno... i sada opet dolazimo do toga da cemo za svaku stvar imat zasebni specijalizirani chip Doduse, to ce sada biti puno fleksibilnije jer se svi ti chipovi mogu relativno lako zamijeniti... dok se to u AMIGI bas i nije moglo

No... to mene tako i ne brine... volim citat o tome i informirati se, ali i ovako ne kupujem nesto sto mi ne treba... zato sada imam GFFX5600, a ne GF7800GTX
JC Denton je offline   Reply With Quote