View Single Post
Staro 22.03.2006., 18:06   #23
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor JC Denton
Nemoj se razbacivat rijecima kad ne znas o cemu govoris. Nema tako jakog osobnog racunala koje moze izracunavat prave fizikalne modele REAL TIME. I da su 1000 puta jaci kompovi, jos vecinu stvari ne mogu racuna REAL TIME.

Ono sto ce to donijeti je mogucnost izracuna hrpe maksimalno pojednostavljenih fizikalnih modela. Znaci nesto tipa hrpe topovskih kugli ispaljenih iz topa i izracuna balistickih trajektorija (ako se netko sjeca iz fizike onih famoznih kosih hitaca, hitaca u vis i slicno...)
Nema sanse da to cudo izracuna u REAL TIME-u npr. deformaciju u jednom sudaru tijela... barem ne tocno.. mozda bolju i precizniju nego sto je to danas moguce... ali daaaleko je to jos od realne fizike problema....

Ipak je to, na kraju svega, samo jos jedna igracka...
Da si prvo uradio domaci uradak i pokusao prvo saznati nesto vise o problematici to sto sam ja napisao nebi pogresno protumacio, nego bi znao da skoro nista u PC svijetu nije REAL TIME, pa samim time ni fizika u igrama. U svakom slucaju se slazem s tobom u pogledu kompleksnosti operacija koje bi taj chip trebao obavljati, ali ne zaboravimo da mi uostalom nemozemo vidjeti (primjetiti) rezultate koji bi proizasli iz potpunog proracuna fizike npr. sudara tijela. Zato ce najvjerojatnije (sigurno), kao i u grafickom dijelu igre postojati kompromisi (kao sto znas ni danasnja grafika nije vjerni prikaz). Kao analogiju cu ti navesti primjer izracuna jednog transformatora u EL. Teh. koji bi vjerojatno uz potpuni (apsolutno precizan) izracun trajao nekoliko dana, ali to ucenici u skoli rijese uz pomoc empiriskih formula za jedan skolski sat u zadovoljavajuce vrijednosti, pa tako ni PPU netreba ici u krajnost, nego ce priblizni (puno jednostavniji) izracuni zadooljit nase potrebe.
danij3l je offline   Reply With Quote