View Single Post
Staro 22.03.2006., 01:57   #348
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Heh, evo da se ja javim, nabavio sam doticnu plocu, Asrock Dual-Sata2. BIOS je 1.5 i ne mislim ga mjenjat (navodno 1.6 ne spusta Vcore makar vam svugdje pisalo npr. 1.1V; o doticnom problemu pitajte vise Domy_os-a). BIOS me malo scimo, trebalo mi je par minuta da pohvatam kak se cime upravlja

Al sam i njega sredio, i jedino sto mogu "prigovorit" je da ploca Overvolta Vcore a i on bome dosta skace (vise nego na NF4 al i tamo mi je skakala, al ne cesto kao ovdje). Ajmo rec da joj je i "mana" sto kad je HDD prikopcan na SATA2 trebaju drajveri, em za instalaciju windowsa, em da uopce vidis taj HDD ako si win instalirao na drugom PATA disku npr.

Problema sa brzinom nemam, sve radi kako se od nje ocekuje, instalirao sam ULi integrated drivers 2.13 + SATA2 drajvere sa njihovog site-a (da mi prepozna SATA2 hard u windosima). Zvuk nisam isprobao jer imam Live! karticu. USB ne radi nikakva sranja, prikopcan mi je USB 108-ica i cak mi radi bolje nego na NF4.
NB se grije, al ne zivotinjski ko NF4 Ultra, mislim na pasivno hladjenje; SB hladan kao led (iznad njega je silencer pa mislim da i on pomaze).
Sa memorijom (PQI 1GB) sve isto u najboljem redu. Nema nikakvih nekompatibilnosti.

Ono sto me najvise iznenadilo je kolko je maticna tiha. Kod stare Chaintekice mi je uvijek nes zujalo, kad sam micao mis il tak nes, ili kad je komp bio u load-u.
OC nisam probao...Nije mi se dalo !

I jos me jedino cimaju temperature (Vcore 1.125V; otvoreno kuciste bez ventova):
Freezer64 + 92mm GT 12V - idle 29, load 32°C
Freezer64 pasivno - load 42°C (idle nisam mjerio jer sam tokom Prime-a iskljucio vent na freezeru, pasivno testiranje trajalo 1h Prime95)

Pitanje: kako se moze (ako se moze) preko nekog programa (kojeg) sniziti okretaji na CPU_FAN-u?

Inace, bilo me malo strah kad sam kupil maticnu, al eto, sad sam bome sretan kaj sam usparao novce!

Mane ploce: los polozaj ATX konektora (nije na kraju), samo 2x3-pin FAN konektora na ploci, Overvoltanje (ili bolje reci skakanje voltaza sa npr 1.12-1.14 za Vcore, al tako je i na ostalim plocama), senzor koji govori samo osnovne stvari, primoranost instalirati SATA2 drajvere za isto imene diskove

Prednosti: Sve ostalo: goood : ja prezadovoljan

Tesko cu se odlucit koju maticnu prodat, novu Chaintekicu ili ovu....

Pardon na duzem postu...