'
Sjetih se ovog programa jer sam se nesto zapricao na temu ASCII-a ART-a, Amige...pa do desktop divota.
Kako napraviti sa necim sto se odaziva na ime JAVA - desktop "lake efekt" koji ce ostaviti bez daha prvo samog vlasnika pa onda i sve one koji ga vide.
Za one koji misle da se radi o nekom pukom aplet-icu sa puke Javica web "razglednice" nek prvo dignu program, pa kad vide ovu divotu ...ostat ce bez komentara od divljenja.
Da naglasim , divljenje je Garantirano
Prvo stavite na (samo dok stimate) na small fonts postavke
: Display Properties/Advanced ...small fonts.
Znam da je to svima jasno, spominjem za svaki slucaj.
Nakon toga skinite :
GT Ripple
Za pocetak je jako tesko sloziti postavke jer jedna komplicira drugu. Za pravu dozu realizma i "gipkosti" a da ne bude pretjerivanje, vec poput prave vode > moja referentna postavka od koje startam i gotovo da se nema sto vise korigirati (za sliku koju upravo dajem) :
Sve ovo je jos nista, ako nema prave vizure koja ce dati zadnji dodir realizma u ovu Desktop zgodu :
Edit (18.07.2006) ...jos jedna predivna vizura za Ripple,
samo slozite postavke za pravu dozu gibanja. Povrsina je
gotovo savrsena za ovaj posao :
Sa postavkama koje sam dao, adekvatno vasoj rezoluciji samo fino podesite visinu gibanja, sve ostalo je vec u idealu.
Najbolje od svega je to sto se ikone mogu sakriti a za masinom normalno i dalje raditi uz ovu divotu i to bez ikakvih penala za zauzece procesora.
Upravo je to naj~posebnije za ovaj programcic, zauzece je nepostojece i na masinama od 200 otkucaja
Kad se uzme u obzir "prgavost" JAVE onda veselju nema kraja. Mozete (svakako za prvi put) staviti GT Ripple u startup, a tada ce vas masina pozdraviti na nacin koji ostavlja bez daha ama bas sva-ko-ga
Kad se ovako digne , bez ikona, samo aplet sa ovom slikom. Nema sanse ni da Bill-ov sogor zna koji je to OS
Obavezno u tom slucaju stavite opciju skrivanja ikona da efekt bude potpun.
Program koji je bio dugo tajna za mnoge vise nije, koristim ga vec godinama i nesto slicno ne vidjeh jos.
Sudeci po komentarima par PCE-asa koji su ga jos veceras vidjeli...efekt divljenja siguran.
Uzivajte.
PS: Autor slike koju sam stavio je Wundertalent grafike :
Ian Anderson kojem je nazalost site spusten vec neko vrijeme, nadam se da ce se ponovo vratiti, kako bi i dalje odusevljavao ljude svojim radovima.