Ja sam za razliku od tebe jedino znao sta zelim programirati a o progaramiranju nisam imao pojma. Zelio sam raditi neke algoritme koje se mogu izraziti matematicki, pa su me ljudi savjetovali da pocnem s C++. Prije toga sam malo brljao s pascalom ali moglo bi se reci da sam bio totalna tabula rasa. C++ nije lagan (malo prekasano sam to skuzio) ali je dobar za rijesavanje matemaickih algoritama(ali i puno kompleksinjih stvari) koliko se ja razumijem (a to ni je bas puno) C++ je jedan od bazicnijih programskih jezika u novije vrijeme postoje mnogo visi programski jezici koji olaksavaju rad ali se gubi na mogucnostima.
Ja sam poceo uciti C++ iz demistificiranoga c++, knijga je po mom sudu malo zakomplicirala osnovne stvari, puno bolje kocipirana knjiga je "c++ for 21 days" u kojoj su stvari obajsnjene na dovoljno jednostavan nacin s dobrim primjerima.
Jos u obzir mozes uzeti "c++ for dummies" i "thinking in c++"ovu zadnju mozes downloadati s pdfplanet a ostale moras traziti preko torrenta. C++ for 21 days mozes naci i u knjizari na srpskom, ako ti ne predstavlja problem(meni predstavlja).