Citiraj:
Autor Trekkie4
Nisam siguran kad je točno izašao, ali znam da sam svega godinu dana prije "slinio" nad Need for Speed 3: Hot Pursuit, i da sam tu igru želio za Božić.
Tada nam je došao stric u posjete, čovjek osebujnog karaktera i obećao kako "uopće nema problema" i da "bude on meni nabavio NFS3". Naravno, igra u Algoritmu, original bila je papreno skupa ... rekao bih neisplativo skupa, u ono vrijeme originalni softver kupovali su jedino bogataši i/ili firme koje si nisu mogle dopustiti da budu uhvaćene sa piratskim materijalom. Dok su svi normalni ljudi koristili usluge lokalnih "gusara" i njihovih toster.. uhh, pržilica
Trebam li uopće napomenuti da nam stric više nikad nije došao u posjete, da original igru nisam nikad dobio i da je prošlo cca pola godine prije nego što mi je jedan prijatelj (koji je već imao sprženu kopiju, a tata mu je radio za Plivu i imali su "pekač" kod kuće) napravio kopiju, koja sam onda ponosno donio doma i ubacio u komp da eto, napokon mogu voziti i provocirati policiju kako treba 
|
Sad si me sjetio na cijene 90ih, koliko je to nenormalno bilo. Ne zelim sad kopat po podacima o prosjeku i sl. no sjecam se da su ljudi zivili i prehranjivali obitelj s 2k kn, a ako si bio gamer i htio novi original iz Algoritma - morao bi platiti 350-400kn.
Ja doslovno nisam znao nikoga s originalom neke igre, van nekakve budget serije.
Prije nego su przilice bile u svakom PC kucistu, u vrijeme dok su bile jako skupe, sjecam se da sam placao piratske CDe 80kn po komadu, za sto sam morao stedjeti valjda mjesec dana, ako ne i vise.
E da, krajem 90ih kupujem PS1 za 800-900kn (ako se ne varam), a igre kostaju 400