Citiraj:
Originally posted by msvrtan
a jeli? onda malo pogledaj vani pa ces vidjeti da se cesto desava da je lakse ocati 2100+ nego li 2700+..odnosno da 2100+ moze na vise nego li 2700+ (ne u postotcima nego moze na visu cifru)
bio ti je clanak na forumu www.nforcershq.com gdje je tip poludio da se ovi na 133fsbu mogu dalje ocati nego oni sa 166..pa je napravio od svog 2700+-a rezanjem i spajanjem bridgeva 2100+ te ga ocao dalje nego li je mogao prije toga...jako glupo ali zalosna istina...mislim da jos uvijek nije razjasnjeno kako to ...
i bez obzira na ovaj primjer mene zanima koja je razlika izmedju highend 1700+ i 2600+? mislim fizicki...pitam kad sve znas...molim cijenjenu publiku da nista ne pise sto se tice ovog pitanja dok mi virus ne odgovori...
|
Razlika između 1700+ i 2600+ je skoro pa nikakva jer slabiji procesori su ustvari iste jezgre kao i ovi jači samo smanjenog takta i u nekim slučajevima i voltaže što se da očitati sa same jezgre.
Nego ja samo oću kazat da san se ja tako više puta zajeba i sada san odlučija kupit najbrži procesor koji si mogu priuštit, a to je u ovom slučaju 2600+ 2.13GHz. Samo da ga ostavin na serijskoj brzini a recimo 10 x 210 netreba mi ništa više. 2GHz i 200FSB bez muke, a još plus šta će se dat clockat.
Da nisan ima love sigurno bi kupija kakav dobar XP 1700+ i cloka ga do boli. Ali da iskreno kažen spizdio sam dosta hardvera sa clockanjem pa mi se više i neda, evo primjer 2 ATI Radeona 8500 retail u misec dana GF4 Ti4400 i 2-3 procesora a sve iz istog razloga, baš zato šta san mislija da se neisplati kupit brže nego clockati sporije do krajnjih granica.