View Single Post
Staro 07.04.2003., 22:25   #16
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Re: Re: Re: Re: Re: Koju memoriju za Nforce2!?

Citiraj:
Originally posted by Virusxxx
Gledaj procesor je tvornički na 2133MHz i 333FSB, sudeći po AMD-u minimalni clock je još nekih 300MHz. Ali uzeo san 2600+ jer več je tvornički iznad 2GHz i onda se možeš fino igrat sa FSB-om a i clocka se fino, bez problema na 2400MHz.
A da san uzeo neki 1700+ ili nešto slabije može se potrefit da ide do 2000- 2200MHz a veča vjerojatnost je da neće. A ovaka uzmeš high end procesor i miran si, jer ti slabiji možeš potjerat do brzine ovog jačeg ali imaj na umu da se i ovaj da clockati pa slabiji ispadju iz igre.
Ovo govorin iz iskustva jer san tako i ja prije uzima slabije i jeftinije procesore i oslanja se na OC ali u večini slučajeva bi to bila pušiona jer opet na kraju kupim jači procesor zato što sa ovim nisan postiga brzinu koju san mislija.
a jeli? onda malo pogledaj vani pa ces vidjeti da se cesto desava da je lakse ocati 2100+ nego li 2700+..odnosno da 2100+ moze na vise nego li 2700+ (ne u postotcima nego moze na visu cifru)

bio ti je clanak na forumu www.nforcershq.com gdje je tip poludio da se ovi na 133fsbu mogu dalje ocati nego oni sa 166..pa je napravio od svog 2700+-a rezanjem i spajanjem bridgeva 2100+ te ga ocao dalje nego li je mogao prije toga...jako glupo ali zalosna istina...mislim da jos uvijek nije razjasnjeno kako to ...

i bez obzira na ovaj primjer mene zanima koja je razlika izmedju highend 1700+ i 2600+? mislim fizicki...pitam kad sve znas...molim cijenjenu publiku da nista ne pise sto se tice ovog pitanja dok mi virus ne odgovori...
msvrtan je offline   Reply With Quote