Citiraj:
Autor struga987
Btw navodno Žibreg je poželio ići u privatne vode i projekte, a časopis Hacker je uvijek imao povrat investicije i nije bio u gubitku niti sa jednim brojem. Međutim, problem je bio što su ostale revije krenule u gubitke.
Inače, vlasnik EPH čak nije niti želio da se Hacker ugasi, ali zbog stalne netrepeljivosti te ''neznanja'' dali se časopis gasi ili ne, ekipa iz redakcije je krenula sa traženjem posla, a redom su svi imali jako dobre podloge jer su to netom bili maldi i talentirani ljudi koji su jako brzo pronašli posao drugdje, a redakcija se tada raspala i više nije imao tko napisati časopis.
|
Dok je Žibreg bio, još je bio Januss press u igri, ne EPH, no oni su propali kroz pola godine (na jesen 2000. kad je došlo do onog zastoja s nikad izašlom Mafijom, što se točno s Janusom dogodilo isto nikad nije u javnost objašnjeno, jer kao što je rečeno, gamerske tiskovine su im uvijek bile u plusu) da bi ponovno izašli početkom 2001. pod krilom EPH medijskih magnata, u paketu s PSXom.
Ova shema iz drugog dijela "da su se svi razbježali" je parafraziranost iz nekog davnog forumskog unosa ili online članka, ugl. dubiozno je što se stvarno dogodilo, makar i može bit u granicama takvog scenarija. Jedino što je sigurno da priča s Žibregovim odlaskom u nove poslovne prilike nije bila dobrovoljna, jer nitko nejde s konja na magarca; za njega poslije Hackera (nažalost) nisi više čuo, a ne npr. da se pojavio kao menadžer u Microsoftu il Googleu.
Btw. čestitam na novom broju, nikad nisam čitao recenziju dragog mi RTCWa !
Pogledao sam doma brojeve iz ovih kasnijih serija koje imam i usporedio s tvojim popisom, uglavnom par ih ja imam, budem objavio koji su to, tak da ćemo i to imat pokriveno.