Jučer, 11:12
|
|
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Autor fabregas10
Spreman sam pristati na umanjenje, razumijem poziciju prodavača. No oni za usisivsč od 300 eura nude 60. Malo nerealno.
|
Ako je ovo situacija, klikni prijavu.
U svakom slučaju, trebaš im složiti nekakav odgovor.. npr
Citiraj:
Poštovani,
usisavač sam kupio putem vaše web trgovine i u roku od 14 dana vratio zajedno s propisanom izjavom o jednostranom raskidu ugovora. Proizvod sam poslao neoštećen i u stanju pogodnom za ponovnu prodaju, stoga smatram da vaš prijedlog povrata samo 60 € nema zakonsko uporište.
Zakon o zaštiti potrošača (NN 19/22, 59/23) u člancima koji uređuju ugovore sklopljene na daljinu jasno navodi da trgovac mora izvršiti povrat cjelokupnog iznosa koji je potrošač platio, osim u slučaju umanjenja vrijednosti robe koje je posljedica rukovanja izvan onoga nužnog za ispitivanje njezinih svojstava i funkcionalnosti. Takve okolnosti u ovom slučaju ne postoje, jer sam proizvod koristio isključivo u mjeri dopuštenoj zakonom i vratio ga neoštećen.
Molim vas da stoga izvršite povrat pune kupoprodajne cijene od 300 €. U suprotnom, bit ću prisiljen zaštitu svojih prava potražiti putem nadležne tržišne inspekcije, sukladno istom Zakonu.
Srdačan pozdrav,
|
|