Citiraj:
Autor vex
Ja imam par shelly uređaja po kući, zasad sve radi korektno osim par puta što se desilo da ode offline bez razloga ( u par godina ) , ali možda je do vulgaris Ap-a u garaži, sad kad pređem na unifi kompletno i posložim sve, nadam se da će biti sve okej. Inače pratim grupu na fejsu , definitivno shelly ima problema a sa 2x većom cijenom od konkurencije ne bi se smjelo događati.
Ideš na EU firmu , kao imaju sve certifikate, a ono 20% svega im je mućak. sramota. Kao bmw i samozapaljenje 
|
Citiraj:
Autor domy_os
Možda se varam, ali mnogi Shelly moduli mi se vizualno čine identični onima što rade s Tuyom.  Ako budem imao takvu kombinaciju u rukama, baš ću rastaviti oba pa usporediti. Ovo što sam do sad vidio kod kolega mi se ne čini toliko bolje koliko više košta u odnosu na Tuyu i ostale Kineze.
|
Shelly je prije bio puno jeftiniji, zadnjih par godina su dobrano nabili cijenu, ali ocito neku jeftiniju komponentu koriste koja redovno crkaje, meni je par uređaja crklo u garanciji par van garancije. Crkao mi je PM koji je bio na navodnjavanju - potrosnja 4-9W, dakle nikakvo opterecenje. Crkli su mi svi koji su bili na malo vecem opterecenju - PM, crkle su mi sve njihove žaruje, nisu radile na puno opterecenja. Ne crkne svjetlosni element, nego crkne pamet. Jer neko vrijeme nastave raditi bez spoja na wifi i onda odumru.Crkla su mi 3 PM-a koji su bili u bojlerima 1500-2000w, i crkao mi je jedan u garazi na 3d printeru.
Mislim da za cijenu koju koštaju da više NISU konkurentni. Iako sam se ja za shelly odlucio googlanjem "shelly fire" "tuya fire" i ostali koji su bili u to vrijeme i shelly nije dao niti jedan rezutat požara uzrokovanog shellyem. Sad su već došli do gen3 i sa tim nemam iskustva možda jesu bolji. Još jedna zamjerka mi je što je "device is offline" premium pretplata, za razliku od tuye kojoj je to besplatan feature.
Sto se tiče ostalih uređaja imam 3 shelly pluga s, koji su u nezavidnim uvijetima, na balkonu na buri jugu vlaga i rade odlicno od prvog dana.
Imam shelly 3em koji zapravo ni ne radi kako treba al funkcionira.
I imam shelly H&T kuglice koje isto rade pouzdano godinama