Kod nas račun za struju sad za 10. mjesec je bio 112 eura. Sve je na struju - grijanje preko pet klima na 25-27°C, topla voda, kuhanje, a upali se još i koješta od alata. Nemam mjerač, morat ću nabaviti neki s prstenom jer ove utičnice su nesigurne, ali znam da dok nismo imali klime, trošili smo oko 400-600 kWh mjesečno.
Poduzeo sam određene korake i sad koliko toliko normalno grije, ali neću još ništa iznositi dok potpuno sve ne riješim. Nedavno je završila sezona guste magle, trajala je 2-3 tjedna, temperatura vani se bila spuštala do 1°C (mjereno vanjskim smart senzorom) i za 24 h sam uhvatio svega tri defrosta, bez većeg pada temperature unutra. Tko je pratio što sam pisao, zna kako je to prije izgledalo.
A danas, taman prije pljuska, sam uspio kupiti i montirati ove košarice, pošto ose i smrdljivi martini vole moje cijevi više nego išta pa ih onda poslije lovi po kući.
Ako kome bude trebalo, cijevi kod nas su 25 mm, košarice 1", dremelom treba malo pobrusiti 3 plastična zupca s unutarnje strane i onda se samo nataknu na cijevi.