Citiraj:
Autor xlr
Fascinantno mi je, i to me uvijek nekako brine na mojim primjercima, koliko hyundai pali/gasi kompresor. Kod hladjenja to zna biti i po 3-5 puta u sat vremena, ovisno o mnogo faktora, a najvise o velicini prostorije.
Tu se poznaju junaci, jel. Neke bolje klime koliko sam citao moduliraju snagu do ~200W, a ove jeftinije to ne mogu valjda i onda pale/gase kompresor. Nisam skolovala, meni nekako bolje zvuci da klima radi na minimumu od parsto W, nego da se svako 20ak min ugasi/upali kad dostigne temp :/
Sto koristis za mjerenje od hwa?
|
Jel moguće da ti je predimenzionirana klima za prostor pa zato pali-gasi učestalo?
Konkretno kod mene u stanu dva Mitsubishija, ista; dnevni boravak skoro uopće ne pali-gasi sad kod grijanja, dok u sobi malo-malo on-off. Isto i po ljeti, dnevni gleda na južnu stranu i non-stop radi na full maloj brzini, dok u sobi koja ima prozor samo prema istoku je više on-off.
Kod mojih staraca na viksi je mrcina Mitsubishi FT35, manji objekt bez ikakve izolacije, gola cigla, jedino na plafonu iza knaufa ima 10ak cm vune - ta se ne gasi sad kod grijanja nikad, i uvijek malo jače puše, osim kada ode u defrost, ali uredno oko 600W cucla (čini se puno, ali za neizolirani prostor je to odlično).
PS. Ovaj vikend idem do punice na viksu, tamo je nedavno ugrađen Hitachi AirHome 600 4,2/5,4 kw za "prijelazno razdoblje", ali ću ga testirati koliko cucla kad se upali u full hladnom prostoru i kada malo vani i smrzne, ponijet ću pametnu utičnicu pa javim rezultate potrošnje i defrost ako/kada skužim kako se često javlja. Koristio sam ju za vikend kada je montirana bila, vanjska temp. je bila oko 5°C i radila je ko singerica, ali je tada već bio ugrijan unutarnji prostor pa je samo nastavila održavati temperaturu.