View Single Post
Staro Jučer, 13:08   #1
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
A1 problem s pozivima

Ajd da udavim s elaboratom.
Mučim se danima. Počelo mi se dešavat da me netko pokušava nazvat ali im ne zvoni i kaže im automat da je pretplatnik privremeno nedostupan. Kad se to desi,to se zapravo ne da skužiti jer je signal pun,internet radi uvijek,piše 4G ili 5G nebitno i sve 5 i sve izgleda super samo me ljudi ne mogu dobiti. Onda mi pošalju na štajaznam whatsapp ne mogu te dobiti i onda ja odem zvat,izaberem broj pozovem ali stvar stoji i ne spaja poziv. Pokušao sam upalit avion minutu pa ugasiti al ćorak. Pomogne ugasiti i upaliti mob. Onda mogu zvat pa pretpostavljam da mogu i mene zvati. Stvar se opetovano ponavlja ali ja ne mogu znati kad se to dogodi jer je signal full pa znam namjerno zvati svakih sat vremena neki 0800 broj da vidim hoće li me spojit,u protivnom nemam pojma jesam li dostupan za poziv i mogu li zvati. Zvao sam A1 i rekoše ugasi VOLTE (bio je već ugašen) i RCS chat (nzn kakve veze to ima) i to sam ugasio al ništa. Rekli su da pokušam u drugom mobu da otklonimo sumnju na moj mob. Probao sam i to i radi kad prebacim SIM u drugi mob ali nisam toliko dugo mogao držati SIM u drugom mobu da bi dočekao da i tamo prdne. Vratim u svoj mob i radi al s vremenom opet pozivi prestanu raditi a kao što rekoh,to se ne vidi kad se desi. Selio sam se i po utorima za SIM i sve isto. Prebacio sam preferiranu mrežu s 5G na 4G i bilo je bolje. Kad idem zvat treba nestat 4G kod signala i onda spoji poziv. Kad me yebe onda se 4G ne makne i poziv ne prolazi. To mi je dalo "skužiti" da kod A1 ne radi fallback na 3G prilikom poziva da bi propustilo poziv jer 3G su počeli gasiti svuda manje više. Više ni sam nemam pojma šta sam sve gasio i palio i prekjučer sam od muke uključio VOLTE koji mi je do tad stajao godinu dana isključen praktički otkad sam kupio mobitel i stvar proradila. Pozivi prolaze instant brzo kao nikad,internet i dalje radi super i ja sretan ko nova godina. Jučer me žena zvala iz kuće u garažu da dođem jest i ne može me dobit opet,poslala mi je na viber,whatsapp i messenger poruku da me ne može dobiti i ništa nije došlo. Kad sam nekako dobio sve te poruke odjednom krenem je zvat al džaba. Ugasim mobilne podatke kratko i poziv uspije. Ludilo mozga. Mob je 14T Pro,star je niti godinu dana. Danas će mi stići nova SIM kartica pa ću i to probat. Više sam lud a još uvijek nemam pojma zašto se to odjednom počelo dešavat. S VOLTE je bolje ali izgleda da nije kompletno riješenje. Više sumnjam u A1 nego u mobitel. Ako tko ima kakav savjet,vrlo rado ću ga prihvatiti. Isprike na kolumni.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote