View Single Post
Staro 13.11.2025., 13:50   #12
ive1279
Registered User

Datum registracije: Aug 2024
Citiraj:
Autor zlatko Pregled postova
Camera Mouse 2018 nije najnoviji program za upravljanje računalom glavom. Postoje noviji i često sofisticiraniji alternativni programi koji koriste kameru za praćenje pokreta glave i omogućuju upravljanje mišem bez upotrebe ruku.

Najpopularnije i najnovije alternative Camera Mouse-u su:

Enable Viacam (eViacam): besplatan i open source softver za upravljanje računalom glavom, dostupan za Windows i Linux. Ima dobru preciznost i podržava pokrete glave za pomicanje kursora.

Smyle Mouse: suvremeni softver s vrlo preciznim kontrolama, koji koristi samo standardnu web-kameru bez dodatnih uređaja ili dodataka, a omogućuje i upravljanje klikovima facijalnim gestama poput smijeha.

ViVo Mouse: napredni softver koji kombinira praćenje glave s glasovnim naredbama i nudi vrlo preciznu kontrolu, uključujući i različite vrste klikova, integrirajući se u Windows.

Tracky Mouse: relativno novi projekt s modernim tehnologijama za praćenje lica i glave, dostupan kao aplikacija i web sučelje.

Ovi programi su često bolje prilagođeni novim verzijama Windowsa i nude veću preciznost i dodatne opcije u usporedbi s Camera Mouse 2018.

Mislim da sam već isprobao prva tri i nisu se pokazala ništa boljima od Camera Mousea, većinom njihove metode praćenja i upravljanja sučeljem nisu dizajnirane da budu najpreciznije i najbrže za upravljanje, to je više rješenje za nekoga tko samo treba negdje kliknuti da bi nešto pogledao, eventualno pročitao nešto ili nešto slično, a ne baš za brzo pisanje, crtanje ili slično.
Mislim , našao sam ja nekakvo rješenje za fizički stisnuti tipku na tipkovnici , samo sam mislio da možda ima neko jednostavnije rješenje za virtuelno stiskanje . U bitima ima za kupiti kao neka kutijica koja ima pologu koja se pomiče i ona sa može upravljati putem Google home i ako ne nađem ništa drugo kupit ću nju preko Amazona i fizički je montirati na bežičnu tipkovnicu navrh tipke F12

" Fingerbot Button Pusher & Tuya Bluetooth Hub & Accessory Kit Fingerbot Upgrade with Touch Control "
ive1279 je offline   Reply With Quote