Citiraj:
Autor geronimo_2
kolko sam ja skuzio taj "s" oznacava da je intel. to sam prekrizio odmah. u svakom slucaju nije nijedan "s" od ovih koje gledam, soim ako su zahebali oznaku.
vuce me Lenovo ThinkPad x13 G1 (R5 Pro 4650U, 13,3", HDMI 2,0) - za 230e.
el je "small traces of use" pa cekam odgovor dal su mi u mogucnosti poslati slike.
za x280 su mi poslali bez problema.
sljedeca opcija je Lenovo ThinkPad T14 G2 (R5 PRO 5650U, 14", HDMI 2,0) - 320e jer g1 je samo 20e jeftiniji pa ga krizam odmah. svi su "top condition".
|
Krivo, kirvo totalno. Oznake sa S su nešto niže odnodno tanje, čvrste od normalnih T14. Ukucaj u tražilici T14 G2 AMD psref pa onda T14 G2 Intel psref. Samo što S sufix pokriva još za AMD i Intel - nešto manje nadogradiv tj. nema RAM slota.
PSREF (Product Specifications Reference) od Lenova je zaista fantastičan alat.
To je izuzetno detaljna i korisna referenca za svakoga tko pokušava točno shvatiti specifikacije nekog Lenovo proizvoda, od ThinkPada do Ideapada.
Zato mi i ostale kolege u trenutnoj temi oslanjamo na PSREF.
Detaljnost: Nema nagađanja. PSREF lista točne informacije o procesoru, RAM-u, pohrani, vrsti ekrana (npr. Low Power IPS), priključcima, pa čak i verziji Wi-Fi kartice i točnoj težini.
Služi kao službeni izvor istine, što je neprocjenjivo prilikom uspoređivanja modela ili provjere konfiguracije prije kupnje.
Kad malo gledaš sa strane, HP i Dell najviše zbunjuje sa numeracijom proizvoda , teže info o detaljnosti nešto tipa "Product Datasheets" ili "Tech Specs" koje su dostupne za preuzimanje kao PDF dokumenti nego što si naveo za Lenovo.
Trebao si uzeti T14 G2 AMD jer u taj R5 5650U osjetno jači od R5 4650U u single threadu i još bolji gpu. Igrao sam ja WOT na L14 G1 R5 4650U i iznenadio se. Imao sam već T14 G2 R5 5650U i iznenadio još koliko je napredniji. Samo pazi da dolazi sa 16gb soldered i lako nadogradiš više sa 1 dodatnih ram slota.
Imao sam T14s G1 R7 4680u sa max 16gb. Bio je ko tenk i robusan, lako odšarafiš poklopac radi čiščenja prašine ili zamjena nvme radi testiranja distre Linuxa.
X13 g1 je ok, samo što nije nadogradiv ram. Na kraju debelo spušiš 20 eura razlike zbog nemogućnost nadogradnje. Sa T14 G2 bi trajalo duže, em dodaš ram i em zamjeniš veći nvme normalne duljine 2280. Itekako vrijedi uložiti 20 eura. Ali svi znamo da si škrtica u svakom topiku gdje pizdiš nepotrebno. Da je u pitanju 100-200 eura onda je opravdano, ali 20 eura nikako ne ide u glavu.