Citiraj:
Autor geronimo_2
@domy_os, tvoji problemi sa budenjem su vezani za dock ili je to svejedno? jel i drugi prijavljuju to, da se nebih tu uvalio. koji win?
|
Prvu instalaciju Win 11 sam odradio s aktivnim modern standbyem, tada je radio probleme kako god bio spojen i pregrijavao se u standbyu. Ubrzo sam bio prebacio na S3 i od tada zeza samo na docku, bez nekog pravila. Nekad se problem javlja svaki dan po nekoliko puta, nekad je mir tjednima.
Nedavno sam reinstalirao 11-icu 24H2 od nule, bilo je koliko toliko dobro dok nije sjeo neki Windows Update pa je opet svaki dan krenuo zezati. Onda sam vratio snapshot bez ijednog instaliranog Windows Updatea i sad je opet bolje, nije toliko često, ali i dalje se dogodi s vremena na vrijeme.
Inače se problem manifestira tako da nakon resumea neće uključiti vanjski monitor (lid je uvijek poklopljen). Tipkovnica, miš, mreža i ostatak USB periferije u tom trenu normalno rade. Sad slijede dvije opcije:
1. Ako reconnectam type C kabel od docka, ostavim spušten lid, onda krepa sve osim punjenja. Znači nijedan USB više ne radi, mreža ne radi i slike ima samo na njegovom ekranu. Kad stisnem restart, dugo mu treba i na kraju zapne s isključenim ekranom i svim LED-icama, ostane raditi ventilator. Nakon toga moram force shutdown.
2. Ako dignem lid, pošaljem ga natrag u standby, spustim lid, uključim ga, u 99% slučajeva se sljedeći puta sve uspješno digne. Ako ne, ponovim proceduru.
Što sam još probao osim reinstalacije Windowsa:
- drugi type C port na laptopu
- nekoliko Thunderbolt drivera
- sve moguće BIOS postavke uključujući delay za prepoznavanje monitora
- par live Linux distri i sve se skrše nakon resumea, a nemam vremena za instalaciju na SSD
Skoro tri godine imam laptop i dock i još uvijek ne znam u čemu je točno problem, ali ajde, makar imam workaround.

Imam još neke opcije na umu pa se svakako javim kad i ako otkrijem nešto novo.