Citiraj:
Autor Boopsy
Oprosti, ali mislim da si u krivu. Hrvatska i veći gradovi nisu ni približno pokriveni s kamerama kao London. Grad Zagreb ima oko 20-30 kamera ukupno. Do posla imam 12km i ukupno jednu kameru. Mislim da velika većina stanovnika HR zna napamet gdje se nalaze kamere na svojim redovnim rutama.
U zadnjih 20 godina što se svaki dan vozim zaustavljen sam dvaput i to oba puta zbog kontrole alkohola. Nekako mi je premalo da me se samo dvaput zaustavi u zadnjih 20 godina radi kontrole. Često sam se i kasno navećer našao na cesti, pa su me ukupno samo 2 puta zaustavili.
Isto tako policija uvijek stoji na istim lokacijama. Razumijem da moraju imati sigurno mjesto da bi nas zaustavili, ali mobilnu kameru mogu staviti gdje žele pa se ne koristi...
Ja sam za to da kazne ostanu kakve jesu, samo neka se drastično poveća kontrola. Ne mora se prekršitelja odmah baciti u bankrot kad se zaustavi, ali kad te zaustave par puta dođe ti u glavu da bi se trebao smiriti. Zato i postoje kazne za recidiviste...
Crne kronike ne pune oni koji su se vozili 10-15km/h više od ograničenja, nego ovi sa 50+km/h + alkohol. Osobno podržavam toleranciju brzine u HR.
|
Ima pun kufer kutija ali IIRC kameru ima tek svaka treća.
https://kompare.hr/kamere-za-mjerenje-brzine-karta/
I da, definitivno treba bit više ekipe u autima koji kruzaju gradom i samo parkiraju ljude sa strane kad vide da radiš stanja.
A vezano za crnu kroniku, pa uvijek bude alkohol ili droga ili oboje. Pa evo ona žena što je Clio vozila bez guma

Moraju ljudi ''sničat'' da netko izađe na cestu isključi je iz prometa.
Citiraj:
Autor Bono
Sad imaju pilot projekt u Koreji, stavili su holograme policajce i smanjio se broj prekrsaja, samo ti si u svojoj glavi konstruirao da mora biti policije 1:1.
|
Prek bare su mi bile fora fejk kamere s radarom. Imaš displej koji ti pokaže brzinu i ako si je prekoračio za 5km/h flešalo bi te doslovce ko da te uslikalo za kaznu.
Da vidiš kak se ekipa tilta kad krene blicat. Problem je što pali samo jednom ili dva puta.
Kasnije kad ekipa skuži da unutra nije kamera nego samo bljeskalica zanemare je i voze kako ih volja.