Citiraj:
Autor 1v@n
Ti stvarno misliš da bi stvari bile bolje da je više policije na terenu? Koliko bi ih to trebalo biti da se ništa negativno ne dogodi u zemlji? 1:1 s civilima?
Ne, nemaš rekordan broj ničega od toga što si naveo, a ograničenja brzine su i dalje među najvišima u EU + idiotska "tolerancija".
Starost voznog parka je nebitna, ima država sa starijim voznim parkom, ali razrađenim prometnim pravilima i provođenjem istih.
Razlog nesreća je nepostojeća društvena odgovornost i bahatost
Nemam u Londonu patrole i akcije zaustavljanja. Policija se bavi bitnijim stvarima. Cijeli sustav prevencije su kamere (nema 50% popusta ako platiš odmah i nema sustava žalbi i kmečanja o lošim financijskim uvjetima) i sami građani koji će to prijaviti.
Evo: balkan klasik
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
Sad zamisli da ga je prijavio susjed, prijatelj, konobar kad je odlazio iz kuće/birtije
Jebiga, takvi se voze 120 u lijevoj, treba ih biti sram
|
Sad imaju pilot projekt u Koreji, stavili su holograme policajce i smanjio se broj prekrsaja, samo ti si u svojoj glavi konstruirao da mora biti policije 1:1.
U engleskoj imaju bitnije stvari, naravno uhicuju bakice zbog komentara na drustvenim mrezama. Ulaz u centar grada 12.5 funti po posjetu, pa naknada za guzve i sad uvode jos porez po prijedenom km, po vasoj logici treba se zalagati za to, ako imas malo bolju placu da se to naplacuje. Jadno da ne moze biti jadnije.
Naravno da ce se slikati premiumi, jer sigurno su lopovi kad ja sposoban nemam za premium. Ja ne vidim divljake po cesti, vecina voze normalno, ocito je to problem do osobe kad vidi divljake svuga oko sebe, jedini divljaci su ovi sa kupljenim vozackom u bangladesu. Nema ih jos toliko na cesti, a cesto vidim da su oba sudionika ili samo jedan dostavljaci za ove nove generacije koje bi umrli od gladi da nemaju dostave, pa moram uvoziti za te sofisticirane poslove.
Zamisli netko tko nije za cinkanje sigurno je divljak, pa eto nisam bar 10 godina dobio niti jednu kaznu, teza vam pada u vodu. A sitne duse koje se zalazu za cinkanje, zalazu se iz jedino razloga jer misle da njih nece to kaciti i po mogucnosti da nesto usicare od kazni. To je isto kao u mojoj ulici, ja imam garazu, ali vecina auta nema garazu i sad cu ja prijaviti sve koji se parkiraju po nogostupu. U Zagrebu je to zabranjeno ako nije oznaceno znakom i u tom slucaju se to vecinom i napalcuje. Tom logikom, neka si kupe garazu za 30-50k eura i neka parkiraju, u protivnom neka prodaju auto. Kako sam rekao na balkanu se previse bavi tudim zivotima.
Postoje ovlastene osobe koje provode red, a to su policija i komunalni redari, a ne bi si usicarili koji euro cinkajuci druge, jos bi i povecali kazne, koje su realno vec sada ogromne.