Citiraj:
Autor 1v@n
Ti stvarno misliš da bi stvari bile bolje da je više policije na terenu? Koliko bi ih to trebalo biti da se ništa negativno ne dogodi u zemlji? 1:1 s civilima?
Ne, nemaš rekordan broj ničega od toga što si naveo, a ograničenja brzine su i dalje među najvišima u EU + idiotska "tolerancija".
Starost voznog parka je nebitna, ima država sa starijim voznim parkom, ali razrađenim prometnim pravilima i provođenjem istih.
Razlog nesreća je nepostojeća društvena odgovornost i bahatost
Nemam u Londonu patrole i akcije zaustavljanja. Policija se bavi bitnijim stvarima. Cijeli sustav prevencije su kamere (nema 50% popusta ako platiš odmah i nema sustava žalbi i kmečanja o lošim financijskim uvjetima) i sami građani koji će to prijaviti.
Evo: balkan klasik
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
Sad zamisli da ga je prijavio susjed, prijatelj, konobar kad je odlazio iz kuće/birtije
Jebiga, takvi se voze 120 u lijevoj, treba ih biti sram
|
Oprosti, ali mislim da si u krivu. Hrvatska i veći gradovi nisu ni približno pokriveni s kamerama kao London. Grad Zagreb ima oko 20-30 kamera ukupno. Do posla imam 12km i ukupno jednu kameru. Mislim da velika većina stanovnika HR zna napamet gdje se nalaze kamere na svojim redovnim rutama.
U zadnjih 20 godina što se svaki dan vozim zaustavljen sam dvaput i to oba puta zbog kontrole alkohola. Nekako mi je premalo da me se samo dvaput zaustavi u zadnjih 20 godina radi kontrole. Često sam se i kasno navećer našao na cesti, pa su me ukupno samo 2 puta zaustavili.
Isto tako policija uvijek stoji na istim lokacijama. Razumijem da moraju imati sigurno mjesto da bi nas zaustavili, ali mobilnu kameru mogu staviti gdje žele pa se ne koristi...
Ja sam za to da kazne ostanu kakve jesu, samo neka se drastično poveća kontrola. Ne mora se prekršitelja odmah baciti u bankrot kad se zaustavi, ali kad te zaustave par puta dođe ti u glavu da bi se trebao smiriti. Zato i postoje kazne za recidiviste...
Crne kronike ne pune oni koji su se vozili 10-15km/h više od ograničenja, nego ovi sa 50+km/h + alkohol. Osobno podržavam toleranciju brzine u HR.