Ne mogu se sjetiti kako je bilo na defaultnoj ali je gore iskustvo definitivno sa third party. I to jos prije iOS 16 je pocelo ako se ne varam. Eh sad ne sjecam se na pamet, ali su kruzile price da postoji "third party keyboard RAM limit". Nesto bizarno su limitirane na 40MB RAM usage ili tako nesto. Zato imaju losije iskustvo i manje opcija nego Android verzije i imaju vise bugova. Ono sto ja sumnjam jeste da je i sa defaultnom isti slucaj. Da ima RAM limit iz samo Appleu poznatih razloga. Mozda je ovo sad teorija zavjere, mozda je istina negdje u sredini ali su ovo tako bazicne stvari o kojima ne razmisljas kad kupujes telefon. Da mi je neko 2000te rekao da cu za 25 godina, sa najpopularnijim telefonom, morat paziti na probleme sa
calculator-om, alarmom i pisanjem porukao, rekao bih mu da je lud. Well, here we are. Mislim da je kljucno da se sa iPhoneom jednostavno napravi kompromis i prihvate bugovi koje ne da nikada nece otici, Apple ih uopste ne zeli priznati. I da se uziva u samom telefonu, sta god naeko nasao u njemu za uzivanje. Jer imamo samo dvije platforme u ponudi. Bolje od toga, kao civilizacija, ne mozemo.