Citiraj:
Autor markecSMB
Pričam o mirange GPU, ne o cijelim konfiguracijama.
Malo bolje si provjeri izvore.
Zaključak, za ok grafičku dovoljno dobru za 2g, je potrebno oduvijek dat pol prosječne plaće. E sad ak je to nekima preskupo, preskupo je.
I oduvjek su ljudi plakali kak su preskupe
Moja perspektiva. Prije nisam imao para za grafičke, pa sam imao para a nisam imao vremena, sad imam i para i vremena, a nemam volje.
|
Ne da mi se uopće ići u raspravu, ali uspoređuješ kruške i jabuke. Spomenuo si Geforce 2 seriju i 4000kn. Nisi rekao koji model, ali pretpostavljam da se referiraš na Ultru, top line u to vrijeme.
I sad spominješ 5080 kao primjer današnjice. Ako pokušavaš dokazati poantu, budi dosljedan i spomeni RTX 5090, što je sad top of the line, i DEBELO preko tvojih 1500€ prosječne plaće.
Cijeli život sam do negdje 2016. - 2017. godine, kad je majnanje pregazilo gejming teritorij, kupovao kartice prosječnih performansi i uredno plaćao cca 1200injak svojedobnih kuna ( Ti4200, 6600GT, 7600GT ), kadli ono 2018 . godine za GTX 1060 odjednom 2000kn. RTX 5070 platio 650€ ove godine ( morala je biti unutar 25cm duljine ).
Činjenica je da je GPU komponenti skočila cijena, što zbog majning manije, što zbog AI ludiranja, traži se VRAM po bočnim ulicama kojeg odjednom stavljaju na kapaljku na kartice (a prije naguravali na smeća od kartice, samo da zvuče "kul" i nabrijano).