By the way, mozda je teorija zavjere, mozda je sam ja off... ali identicno ponasanje oruzja sam primjetio u MW2 2022.
Kada podjem koristiti defaultnu pusku, bude kick ass. Cim podjem otkljucavati attachmente da bude preciznija, TTK kao da se poveca. Obaram ljude dosta sporije, ili ludo rasipa metke kao gore sto sam govorio. U MW2 sam detaljisao i kontao da li se neki attachmenti sudaraju, ali definitivno nema nista po statistici sto bi pokazalo.
E evo sad sa BF6. Krenem sa 433. Sve sto sam radio jeste povecavao preciznost, smaniivao horizontalni recoil ali djaba. Puska sve gora. Onda predjem na KORD. Wow reko, ovo je laser. Kako sam dodavao bolji grip i ostale pizdarije, ma isto da pucam 9mm sa kilometra. Isto da mi treba duplo vremena da oborim nekoga. Mora reko biti do servera, nemoguce da je puska gora.
I na kraju predjem na M4.. i majku mu isti klinac. Defaultne postavke me oduvale. Doslovno wow efekat ali ne samo ADS vec i hipfire. Otkljucam bolji grip, stavim neke sitnice da je puska preciznija, i rasipa metke u tri lijepe. A onda je resetujem, vratim sve na "tvorničkle postavke" i evo sad za sad ne smijem joj onu defaultnu 1.5x optiku promjeniti kontam mozda ima neke veze.
Vidim dosta se ljudi zali kako gubi duel. Kako su bili dobri u beti i kada je igra izasla i sad odjednom imaju lose performanse. Neki se zale na netcode ili multiplayer ali ja mislim da ima neki bullshit sa postavkama puške, statistika koja se ne prikazuje. Obziro da koriste model random rasipanja petaka umjesto recoila, ko zna sta jos rade. Recimo, dodas atačment za bolju preciznust, ali slabiji hipfire. Ali u praksi deficit hipfire preciznosti aplicira i na horizontali sway. Ili, ako stavis attachment da je brzi ADS, ako podjes pucati iste sekunde, imas veci recoil, a ako povuces ADS i sacekas prije pucanja jednu seknudu, budes precizniji. Znaci nesto tako sto ne vidimo na statistici. U BF3 smo skontali ako koristis shotgun, samo na par milisekundi, na trenutak pustis sve komande osim fire dugmeta, i pravis veci DMG jer manje rasipa. U BF4 je bio neki fazon da brzo ides ADS, pa hipfire i ostane ista preciznost kao ADS ali pucas hipfire na osobu. Znaci ne ono posebno dugme sto koncetrise hipfire recoil vec doslovno ADS postavke na hipfire modu. Obzirom da sam ovo prvi put u zivotu skontao sa COD-om i da je Zampella COD legenda. Neki klinac oni nama rade.
TLDR, ako neko primjeti gore performanse, neka resetuje pusku