Citiraj:

Autor  Hamm

Ok i koja je onda poanta kupovanja kineskog automobila? Ako je jednako skup kao i EU? 

IMHO mora biti 30% jeftiniji od EU automobila i jednako kvalitetan te siguran da bi ga uzeo. Sve ostalo mi nema nikakvog smisla. 

| 

U tome je stos - nema je. A to nitko ne kuzi a kupnjom tih proizvoda stetimo sami sebi dugorocno. Vec smo u lijesu, poceli smo si zabijati cavlove slanjem love na onu stranu. Da jasno mi je da se vecina toga proizvodi u Kini po zaslugama dugogodisnje svjetske politike ali do sad su i europljani uzimali dio profita. Na ovaj nacin vise ne. Katkad mi se cini da je sva ta Elektro fama vise u smjeru pogodovanja Kini (kome je ono svijet duzan?) i unistavanja Europske konkurencije nego ekologije ili kaj ti ja znam cega sve ne. Al tu onda vec pricamo o teorijama zavjere a tu pandorinu kutiju ne zelim otvarati. Nikad nisam ni hocu dirat Ali Express i ostale pa da mi daju besplatno robu, nisam jedan od onih koji ce prodat dusu za par Eura ustede. Ili cu kupovat lokalno ili barem od europskog ducana online. Kinezi su nadomak tome da zavladaju svijetom bez ispaljenog metka, zbog naivnosti i potkupljivosti Europljana. Ako se ovako nastavi - svi cemo kupovati iskljucivo kinesko (dobrim dijelom to vec i radimo) , raditi za kineske firme i disati kako glavesina odredi. I iskreno - mozda je tako bolje. Dok vidim sto se dogada u Dojcland i njemackom autoindustrijom vise me nista ne cudi.