View Single Post
Staro Jučer, 20:30   #6806
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor mladen_lucky Pregled postova
Treba paziti koliki je maksimalni kut savijanja za optičko vlakno. Kada su meni uvodili optiku u stan, kabel kojeg su instalirali došao je s malim plastičnim kolutićem, koji je sasvim prikladan za namotati višak!

Ono što me više zanima, na nekim Facebook grupama pričaju horror priče o tome kako je zeleni optički konektor ekstremno osjetljiv (kontaminacija prašinom) i da ga ni za živu glavu ne bi trebalo ištekavati iz ONT-a. Koliko ima istine u tome? Par puta sam ga odspajao jer je trebalo presložiti ormar, a u konačnici i zamijeniti ONT. Sve mi i dalje radi.
Prvo da se nadovezem na gore izjavu kako optika ili radi ili ne...to nije tocno i jedini nacin da se vidi da li je signal ok ili nije je mjerenjem. Dakle,da mozes imati manje brzine ako je signal negdje u kabelu sj.....
Drugo...razliciti tipovi kabela imaju razliciti dozvoljeni polumjer savijanja. Procitas na kabelu koji je tip..upises u google i vidis koliko ga mozes usko namotat...neki se daju namotat na olovku i sve radi ko urica...
Trece..istina je da se konektori lako zaprljaju...nisam do sada imao problema a imam ih mnogo...ali zato imam i kupljen s aamazona ciatac za lc i sc konektore...nije beka lova, a uvijek dobro dodje
Toliko od mene...
Pozz
madox je offline   Reply With Quote