View Single Post
Staro 15.10.2025., 10:17   #472
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Nebitno ako drzava vidi, ionako se predaje godisnja prijava. Bitno je da informacijski posrednici nemaju uvid u takve stvari jer se te stvari dijele i informacije prodaju i za novac, kao što znamo. “Izvinjavamo se, slučajno procurili podaci”. Ne znam kako bi posrednici uspjeli šifrirati svoje sustave da nemaju uvid u to osim samim korisnika.

Citiraj:
Korisnik sam Minimaxa za računovodstvo, te sam se tamo registrirao sa adresom minimax@firma.hr (koju nisam apsolutno nikad nigdje drugdje koristio).

Prije cca 2 tjedna mi stiže newsletter od Mera na istu adresu. Pitam Minimax ekipu zašto su podijelili moj e-mail s trećom stranom kada nije bio prikupljen za tu namjenu, i negiraju da su podijelili te dodaju:
"S obzirom na to da naše e-račune šaljemo putem posrednika Moj-eRačun, Vaša e-mail adresa nalazi se unutar njihovog sustava kao krajnji primatelj računa. Pretpostavljamo da je upravo iz tog razloga došlo do slanja newslettera s njihove strane."

Dakle Minimax izda račun mojoj tvrtki, te svoje eRačune skladište kod Mera. Mer zatim ladno iskoristi e-mail adresu klijenata svojih klijenata (tj moj e-mail kao klijenta njihovog klijenta Minimaxa) kako bi spammali svojim glupostima.

Mer je famozni e račun, tj ELEKTRONIČKI RAČUNI d.o.o.
Colop je offline   Reply With Quote