View Single Post
Staro 11.10.2025., 10:35   #4565
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
malo sam sinoć isprobava desktop environmente, i apsolutno mi nije jasno zašto se uzdiže taj KDE.
Taj grozni font, seljački UI, stvarno je loše napravljeno. Trude se napraviti tu neki fluidni, vau efekt sa svim forama, a na kraju im sve seljački izgleda.

Gnome je puno uglađeniji i finiji, zaista su se potrudili oko izgleda, puno je uniformnije.
A meni osobno najljepši je - Zorin OS, koji je naravno skin Gnomea, stvarno super izgleda.
Proba sam čak i Deepin OS, koji je užas i pun mušica, a složen na stable debianu. Tko zna šta su sve kinezi sjeb*ali unutra.

A gle...KDE vs. Gnome je stvar osobnog ukusa. KDE je za ekipu koja zeli sve moguce opcije vidjeti na vidjelu dok je Gnome cista suprotnost jer idu na totalni minimalizam. Obje strane katkad pretjeruju al eto , svakom svoje. Kaj se fontova tice osobno uvijek puknem TTF fontove sa Windoza i meni izgleda ok. Evo primjer OpenSuse Leap 16 sa KDE 6.4.2:

Kak ti to izgleda kaj se fontova tice?

Kaj se tih "child" distri tice...kad tad svaka od njih se zasere, zato se uvijek drzim originala. Neda mi se gubiti vrijeme na potencijalne bugove, radije sam kreiram isto ili slicno rijesenje zbog kojeg bi mi odredena distra bila interesantna na vanilla distri , bar znam sto imam, kako funkcionira i kako popraviti kad se skrsi.
tomek@vz je offline   Reply With Quote