Imam problem. Nabavio sam si Xbox S na tržnici nedavno. Konzola je bila resetirana na tvorničke postavke. Namjera je bila Xbox postaviti na vikendicu i zamijeniti stari PS4, najviše zbog multimedije. Igre su sporedne, ali naravno da bude se tu i tamo nešto odigralo.
Ulogiram se sa svojim MS accountom koji koristim na svoja dva kompa i laptopu. Stavim da sam lokacija Njemačka, dodam Revolut karticu. Uzmem jedan mjesec Gamepass. Skinem Forza 5 i sve super radi. Krenem instalirat aplikacije redom: Netflix, Youtube, TuneIn, Spotify i HBO Max. Sve radi osim HBO Max, ne nalazi ga u Storeu. Izguglam da HBO Max ne postoji na Njemačkom tržištu. Ono wtf. Promijenim lokaciju na USA i pojavi se HBO Max i instaliram ga. Pošto je ideja da Xbox ide na viksu, a tamo se trajno selim tek druge godine (sad sam povremeno) krenem otkazat Gamepass s namjerom da ga kasnije obnovim. (To je bilo par dana prije ovog famoznog poskupljenja.) Kad sam otkazao pretplatu, izbacilo mi da ću dobiti refund iznosa (vjerojatno jer sam otkazao unutar 24h). Reko super. Ugasim Xbox i dan kasnije mi pare sjednu nazad na Revolut.
Jučer dođem na viksu s namjerom da kupim igru Blue Prince za curu. Tu je nastao problem. Linkana Revolut kartica više ne prolazi. Stavim američku adresu, ništa. Piše da mi se lokacija Storea i matična zemlja kartice moraju podudarati. Maknem Revolut karticu, dodam Crypto karticu i ni nju ne prima.
Ne mogu promijenit adresu lokacije, ubacujem legit USA adersu i ne prolazi.
Reko idem iz početka. Maknem taj MS account i napravim novi, s drugom mail adresom. Probam dodat karticu tekućeg, i opet ne prolazi.
Jel ima ko kakvu ideju kaj da napravim? Da probam reset konzole na tvorničke postavke i sve iz početka?