Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.10.2025., 15:55   #84061
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Koliko trosi i koliko te ispao punjac?

Ja sam mislio uzeti Hondu E za grad, na kraju su najavili poticaje pa sam dodao za i4.
Nemam pojma jos kolko trosi, ima vise modova od ECO Pro+, Eco Pro, Comfort i Sport, natavno u sportu trosi najvise pa domet moze oscilirati po 50km sport vs eco... Sluzbeno je domet 283km po WLTPu, u ovih 7-8 dana se pokazalo da za medjugradsku rutu i malo grada (zena ima 25km do posla i 25nazad otvorene ceste) moze preci oko 255-265km. Da se stalno vozi u Eco Pro+ modu onda bi bilo i 290-300km ali nema potrebe se zamart sa tim .

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Zavidim!

Klijent mi ima i3, Hybrid, 2018 godina.
Divno zabavan auto, ostao sam šokiran kako me zakucao za sjedalo čim se da malo gasa.
Unutra puno prostora s obzirom na veličinu, premium materijali.
Izvrsno drugo auto u obitelji.
Da, pogotovo ovaj "s" je malo jaci (135kW vs 125kW), ima sport mod i sire gume pa je jos startniji i ubrzava linearno (do limitatora, stane na 162km/h (to je pravih 160)) i nema turbo "rupe" (mislim da je 6.9-6.8sec do stotke jer auto je svega 1295kg sto je rijetko za el. auto danas (doduse izradjen je od karbona, aluminija i plastike pa je zato lagan).
Iznenadio sam se da komotnije sjedim iza u njemu nego u F20 120d a auto je kraci od jedinice za nekih 20-25cm. Naravno to je naustrb gepeka koji je svega 270-280 litara ali za ono sto nama treba (za drugi auto) i to je doboljno veliki gepek .

Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
BMW i3s super autić za po grad
Kojom brzinom puniš i koji je to model punjača?
Punim 11kW to je maksimum kolko auto podrzava na AC (auto ima 42kW bateriju ali kolko sam iscitao 39.8kW je iskoristivo (BMW si da malo lufta na min i max prostoru baterije (i ka dpokaze d aje prazan bas i nije do kraja) i nemora se puniti 10-80% tj. ovo su "drugacije" baterije i nesmeta im ni da ih stalno punis od 0-100% - tkao bar kazu iskustva drugih sto sam popratio prije kupovine). Naos sma jednog engleza koji je odradio 270.000 milja s tim auticem. Mora da je pola "radnog vijeka auta" proveo na punionici da to uspije natuc u 7-8 godina .
Na DC punionici ide do 50kw.

Punjac je Huawei Smart Charger 22kt-s0 (moze i na monofazno i na trofazno, smart je pa sam regulira max snagu i na monofazno je to do 7kW a na trofazno moze potegnuti do 22kW). doslovno u punjacu imas obje sheme/verzije spajanja (1P i/ili 3P)

Cifra nekih 565 EUR (+ugradnja/majstor/elektricar to kako ko ima opciju/zelju gdje da ga ugradi) . Dolazi i sa dvije RFID kartice pa ga mos stavit i vani a nitko nemoze da se prikopca ako nema karticu (to sam naravno ugasio u aplikaciji jer mi je u garazi pa mi to netreba )

Ovaj model:
https://solar.huawei.com/en/products...ks-s0-22kt-s0/