Citiraj:
Autor Bono
Koliko trosi i koliko te ispao punjac?
Ja sam mislio uzeti Hondu E za grad, na kraju su najavili poticaje pa sam dodao za i4.
|
Nemam pojma jos kolko trosi, ima vise modova od ECO Pro+, Eco Pro, Comfort i Sport, natavno u sportu trosi najvise pa domet moze oscilirati po 50km sport vs eco... Sluzbeno je domet 283km po WLTPu, u ovih 7-8 dana se pokazalo da za medjugradsku rutu i malo grada (zena ima 25km do posla i 25nazad otvorene ceste) moze preci oko 255-265km. Da se stalno vozi u Eco Pro+ modu onda bi bilo i 290-300km ali nema potrebe se zamart sa tim

.
Citiraj:
Autor Colop
Zavidim!
Klijent mi ima i3, Hybrid, 2018 godina.
Divno zabavan auto, ostao sam šokiran kako me zakucao za sjedalo čim se da malo gasa.
Unutra puno prostora s obzirom na veličinu, premium materijali.
Izvrsno drugo auto u obitelji.
|
Da, pogotovo ovaj "s" je malo jaci (135kW vs 125kW), ima sport mod i sire gume pa je jos startniji i ubrzava linearno (do limitatora, stane na 162km/h (to je pravih 160)) i nema turbo "rupe" (mislim da je 6.9-6.8sec do stotke jer auto je svega 1295kg sto je rijetko za el. auto danas (doduse izradjen je od karbona, aluminija i plastike pa je zato lagan).
Iznenadio sam se da komotnije sjedim iza u njemu nego u F20 120d a auto je kraci od jedinice za nekih 20-25cm. Naravno to je naustrb gepeka koji je svega 270-280 litara ali za ono sto nama treba (za drugi auto) i to je doboljno veliki gepek

.
Citiraj:
Autor MIK
BMW i3s super autić za po grad 
Kojom brzinom puniš i koji je to model punjača?
|
Punim 11kW to je maksimum kolko auto podrzava na AC (auto ima 42kW bateriju ali kolko sam iscitao 39.8kW je iskoristivo (BMW si da malo lufta na min i max prostoru baterije (i ka dpokaze d aje prazan bas i nije do kraja) i nemora se puniti 10-80% tj. ovo su "drugacije" baterije i nesmeta im ni da ih stalno punis od 0-100% - tkao bar kazu iskustva drugih sto sam popratio prije kupovine). Naos sma jednog engleza koji je odradio 270.000 milja s tim auticem. Mora da je pola "radnog vijeka auta" proveo na punionici da to uspije natuc u 7-8 godina

.
Na DC punionici ide do 50kw.
Punjac je Huawei Smart Charger 22kt-s0 (moze i na monofazno i na trofazno, smart je pa sam regulira max snagu i na monofazno je to do 7kW a na trofazno moze potegnuti do 22kW). doslovno u punjacu imas obje sheme/verzije spajanja (1P i/ili 3P)
Cifra nekih 565 EUR (+ugradnja/majstor/elektricar to kako ko ima opciju/zelju gdje da ga ugradi) . Dolazi i sa dvije RFID kartice pa ga mos stavit i vani a nitko nemoze da se prikopca ako nema karticu (to sam naravno ugasio u aplikaciji jer mi je u garazi pa mi to netreba

)
Ovaj model:
https://solar.huawei.com/en/products...ks-s0-22kt-s0/