Tema: Home Lab
View Single Post
Staro 07.10.2025., 21:34   #70
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sjecam se, negdje smo vec tipkali oko toga. Kod mene je PBS bio dignut kao VM na PVE hostu, ali u principu isti setup.

Samo ove godine pamtim da mi se to dvaput dogodilo i ovaj zadnji put sam isao redom debugirati prije nego rebootam svu opremu.

I ne znam zasto se to dogodilo. Rjesenje je bilo: na NAS-u sam otisao u settings - shared folders - [pbs shared folder] - edit - nfs permission - doslovno sam samo "resetirao" IP, prvo sam stavio neki random, sejvao, opet otvorio i stavio onaj prethodni IP od PBS-a, sejvao - sve magicno proradilo i PBS je momentalno reconnectao mount.

Ovaj novi princip s iSCSI LUN-om mi je malo prekompliciran za razumjeti, puno nepoznanica, setup skripte koje bi trebalo odrzavati (autor) ili cuvati na sigurnom da ne bi nestale... Moram jos odraditi dissaster test, koliko je lako reconnectati se na LUN itd.

Na kraju sam iz svega ovoga napravio i nesto korisno - vratio sam PBS VM na NAS just in case da se ne moram zezati s preslagivanjem, a na NAS sam vratio i proxy manager jer otkad sam poceo koristiti domenu za lokalne servise, sad mi smeta kad je PVE offline. NAS mi je jedini hw s uptimeom vecim od samog rutera.