Citiraj:
Autor Mommistake
Ovisi jesu li na felgama ili ne.
Ako nisu, mislim da je odgovor jednostavan. 
|
10-20% jači tlak nego dok su na vozilu.
Citiraj:
Autor spawn
To ti samo govori da nije isto original iz tvornice i original taj brand npr varta,valeo i slicno iz nekog ducana. Serviseri koji rade u ovlastenim vide razliku i vecina kaze da nije ista kvaliteta. Svega, ne samo akumulatora. Vjerojatno su neke norme u pitanju.
|
Ja bih tome dodao još zamor instalacija, oksidaciju na kontaktima, "umorne" releje...
Citiraj:
Autor Amdejac
Oplo, oriđiđi acc, S/S. 7 godina ide prema osmoj.
Ima jedna caka koja nije u interesi proizvođača i prodavača akumulatora, a to je da bi acc trebalo staviti na punjač jednom u 3 do 4 mjeseca, a zimi i češće. Auti koji se voze jednom tjedno. Svakih mjesec do dva na punjač.
I šta shebe acc, a ja sam shebo dva nova. Yuassu i Vartu. U prvoj godini sam ih ispraznio do kraja. Izgleda da se shebu čelije i nijedan nije 3 godine poživio.
S druge strane imam Vartu od 100ah na traktoru. Pred zimu se skida, ide na punjač, stavlja u podrum, na proljeće ponovno na punjać i vraća se na traktor. Povremeno se otvore ćelije i dolije destilirane vode. Poživio je 13 godina i ide prema 14.
|
Bravo. Čujem od mnogo ljudi da stave preko zime akumulator na toplo što je pogrešno. Za pravilno skladištenje treba ga staviti na stabilnu temperaturu kakva je u podrumu i nešto hladniju ali ne ispod nule.
Prije su akumulatori "odlazili" zimi, no danas odlaze uglavnom ljeti i to odjednom bez prethodnih znakova umora i to uglavnom na parkiralištu Interspara.