View Single Post
Staro 06.10.2025., 22:23   #1997
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Mene je danas romobil, vrlo vjerojatno spasio loma noge, ili traume koljena, jer da me nije cuvao, dok sam kao pjesak prelazio cestu, tko zna kako bi dan zavrsio.

Iz ultra bahate kategorije Taxi vozaca, u kineskom bezlicnom tenku od dvije tone, dok sam u svojstvu pjesaka prelazio s romobilom.

Naime, u tenutku kad sam vec popeo se na nogostup i kompletno se maknuo od zebre, iza ledja mi je projurio kao manijak Taxi, na dijelu tramvajskog prometa, udario straznji kotac, a romobil doslovno zarotirao.

Gledam u soku, nije mi prvu sekundu uopce jasno sto se desava. Srecom, bilo je toliko svjedoka, vozac tramvaja, automobili, pjesaci, da je moja situacija bila kristalno jasna. U soku dok sam sumirao sto se uopce desilo, vec mi skace zena koja mi se nudi kao svjedok. A isto je napravio i vozac koji je sve iz auta gledao odmah do mog udesa. Dalje vise nije bilo potrebe da pisem brojeve.

On, ocigledno pod adrenalinom, ali i sramocenjem (imao je stariju zenu u vozilu, koja je ocigledno bila stranka) ponio se ne bas bistro, sugerirajuci da on nije kriv.

Razgovor je bio besmislen, pa je jednostavno zbrisao dalje. Kocioni sustav je zbijen o kotac, a ulje iz hidraulike kocnice, doslovno je odletilo do ekrana navigacije, toliko je udarac bio jak. Noga mi je tek malo ogrebana udarcem romobila. Guvernali modani, razbijene su rucke.

Dosla policija napravila uvidjaj, pa sam naknadno vidio, na pola metra tracnica, vidjelo se ulje od kocnice. Sitni dijelovi plastike iz rucica guvernala, nosac straznjeg branika. Moram do servisa da naprave procjenu stete. Policija mi je javila da su ga nasli brzo, sad ide naplata stete.

Davno sam napisao, s bicikla, romobila, uvijek na noge se treba spustiti, ako postoji promet u dva smjera, to je danas bilo presudno.

Jer kao sto mi je davno prometni rekao, cim si pjesak, pojednostavnio si svoj status neusporedivo, u bilo kojoj nesreci ili situaciji, od situacije da si nesto vozio, u sklopu nesrece.

Ono sto je zalosno i porazavajuce, da se na realtivno mirnom i predvidljivom pjesackom prelazu, ovako nesto moze desiti. Doista zamisli covjeka, koliko vrijedi ljudski zivot u glavama nekih vozaca

...

Citiraj:
Autor zlatko Pregled postova
Jedno pitanje za vlasnike kućnih ljubimaca (pasa). Da li ste primijetili da vam se pas uznemiri kad mu je u blizini el. romobil, el. tricikl ili el .automobil u vožnji. Moj mali francuz se zavlači u prvi ćošak i šapama zatvara uši. Neka frekvencija ili zvuk....Reagira baš na sve što je na struju. Ako se nema gdje sakriti jako laje i skriva mi se iza nogu...
Zivotinje kad ih netko jednom povrijedi, ili dovede u opasnost, znaju to pamtiti do kraja zivota. Psa ili macku koju je auto/motor/... zveknuo to ne zaboravljaju. Psi nekad znaju i lajati i letiti za istim.

Mozda ga je netko setao kad ti nisi bio, pa je svjedocio nekoj potencijalnoj ugrozi. Kako psi mogu cuti (najmanje) cetiri puta dalje od nas, posebno tise zvukove, tesko je nacelno odgovoriti, mozda ga nesto iz spektra smeta.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 06.10.2025. u 22:42.
Visage je offline   Reply With Quote