Citiraj:
Autor Mommistake
Mislim da je kolega želio reći da guma nije jedina ta koja utječe na ponašanje auta u takvim uvjetima.
Nešto u stilu: dobar šofer + sava vs loš šofer + dunlop.
Dobar šofer vidi i čita promet, osjeća auto, zna (uvjetno rečeno) koliko mu treba da auto stane pa će možda ranije krenuti kočiti, ne davati gas gdje ne treba, biti oprezniji, jednostavno bolji šofer. Dok nekakav slabiji šofer/početnik, možda će prekasno kočiti, u zavojima gas nabijati i slično. Njega ni dunlopca ne spasi.
Nadam se da nije htio reći da su na kraju dana sve gume iste, sve ovisi o šoferu, jer naravno, to je najdalje istini što može biti. 
|
Upravo to!
Ženin auto ima zimski set good yeara jer mi je namjera bila pripremiti joj auto za zimu najbolje što mogu. Moji auti uopće nemaju zimske gume jer se ni ne voze tijekom zimskih mjeseci. Ne idem na skijanje a ako već treba otići do pevexa po veš mašinu, LR to dovoljno sigurno odradi sa 4x4 i novim uniroyalkama.
I druga stvar koja je uistinu bitna: nije isto da li radiš 20 000 km godišnje i ulaziš u centar grada svaki dan ili kad živiš na periferiji i pališ auto samo da bi donio nekoliko vrećica iz trgovačkog centra svaki petak.
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
upravo je to napisa.
Naivan je čovjek koji misli da će ga vrhunska guma spasiti gdje ga entry guma neće.
Zato sam i komentira.
|
Svatko nek kupuje šta smatra da je najbolje za njega, ali to ne garantira da ti se neće desiti ako si neoprezan/neiskusan i ako se pretjerano oslanjaš na činjenicu da si sa dobrim gumama kupio i maksimalnu sigurnost.