Citiraj:
Autor Mommistake
|
Aha, pa imaš paste za jako skidanje materijala, srednje i finiširanje... Tako sam i ja krenuo malo nadobudan u to i zakomplicirao se jako da na kraju ne bih skužio po osjećaju kako to treba uopće ići i kojim tempom i to sve, podcijenio sam osjećaj toga pod rukom i okom. Kad sam se uhvatio ćaletove roto polirke i neke paste stare 10 godina sve mi sjelo vrlo brzo
Nisam profesionalac ali mi se sviđa ta radnja i fušarim malo okolo i sebi za gušt pa bih ti ja ovako savjetovao za početak:
1. bilo kakva rotacijska polirka (da nije ekscentrična)
2. medium cut pasta malena bočica
3. medium cut pad
4. LED lampa tipa scangrip sunmatch 4 (s ovim ćeš skužit što zapravo radiš, umjesto onog a vidi kako je sjajno pa na suncu bude blam - ključna stavka)
Cijela priča se prodaje kao neka luda filozofija i treba ti trinaest stvari za njemački lak za japanski i jako se lako pogubiti.
Sad recimo koristim tu staru rotirku, isprobavam padove stalno, imam malu ekscentar polirku za nezgodne segmente tipa retrovizori i slično, paste imam grubu i finiširajuću od sonaxa.
Ne treba zaboraviti i pojmove poput brušenja laka također, poliranjem se zapravo minimalna moguća oštećenja skidaju... a s brušenjem se može izvući nešto dosta značajnije.
Uglavnom raspisao sam se jer sam se uvalio u to i zabavno mi je
Najbitnije je početi, ako ti budžet nije neki faktor samo lupaj, naučit ćeš u hodu (i baciti nešto para na neznanje kao i ja, kao i svi drugi)