View Single Post
Staro 03.10.2025., 18:14   #2
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koristiš li još Paperless? Imam jedno pitanje i tražim način kako to najelegantnije riješiti, pa možda netko ima ideju. Probat ću objasniti naširoko, pa ono, bare with me:

Paperless-ngx vrtim u kontejneru. Umjesto lokalnih volumea koje po defaultnom docker-compose setupu kreira na hostu, mountao sam mu shareove sa NAS-a (//NAS/paperless/media, .../consume, .../export). I to šljaka dobro.

Već niz godina na NAS-u vodim dokumente na način da je sve ručno preimenovano, sortirano po folderima po useru, godinama, namjeni...

Primjer:
//NAS/dokumenti/<user>/<namjena>/<godina>/.../2025.08.04 - hgspot račun.pdf
<user> - Jozo, Marko, Slavica...
<namjena> - financije, medicinski nalazi, osiguranje, auto, računi, jamstva, uputstva, posao...
<godina> - 2025, 2024...

Ručno poskeniram dokumente, preimenujem po svojoj šabloni, ubacim gdje treba preko kompa, moba, nebitno. Dokumenti su uvijek u tim folderima kada ih netko želi ručno tražiti i to mi je bitno. Sva dokumentacija mi je dostupna preko domene mojidokumenti.domena.hr pa je sve lako dostupno - ali nije najbolje indeksirano i treba ručno pretraživati kroz file explorere itd.

Želim se prebaciti na Paperless zbog više razloga: tagovi (automatsko dodavanje tagova prema folderu gdje ubaciš fajl), OCR/pretraživanje i metadata, automatizirano preimenovanje fajlova/skenova (to još nisam skužio kako). Također se nadam da je mobilni app na nivou jer do njega još nisam došao. Također sve bi trebalo biti iza domene, ali to mislim da neće biti problem jer sam neke upute već našao.

Pitanje:
Kako u Paperless ubaciti postojeću hijerarhiju foldera i fajlova, ali da ista ostane vidljiva svima te da se kasnije u tu istu strukturu dodaju novi dokumenti? Znači htio bih da input bude na istom mjestu gdje je i output - //NAS/dokumenti/...
Moram li sve iz //NAS/dokumenti nužno protjerati kroz /consume folder, pa da mi Paperless izbaci output u /media folder? Može li se izbjeći taj /consume folder te da Paperless skenira nove dokumente u libraryju, tipa kao Plex, dodaš novi film/folder/epizodu u postojeću hijerarhiju i app to prepozna, skenira i updejta stanje.

Malo je duži post, pa ako nađem neko rješenje, updejtam vas!