Citiraj:
Autor blackshtef
Kad smo već na Grim Fandangu... možda sam ovo već stavljao tu po forumu, ali vrijedi opet - 4 i pol sata "filma" - igra odigrana, sa većinom dijaloga i posložena eto baš kao film - https://www.youtube.com/watch?v=NYiADIyLEtk
Redovito si ovo puštam kao "white noise" u pozadini (kad ne slušam 10hrs oblivion glazbu i sl.  ) i toliko se puta već izvrtilo da znam napamet sve, i fora je kako se lijepo kroz ovakav prikaz uspije uhvatiti raznih hintova i fora dijaloga koje zapravo kroz samo igranje možda ne bi tako doživio 
|
Tako je, sjećam se kad je netko stavio taj video na drugi forum, prije nekoliko godina. Namjeravao sam pogledati "film", ali nikad nisam ... a kasnije i zaboravio.
Nego, Grim lijepo napreduje ali prebrzo... Ostvario gomilu achievementa i riješio prvu godinu, uz sve alternativne dijaloge unutar 2 sata pa sam si odlučio zadati granicu i svaki dan odigrati drugu godinu.
Tako da onda za nekih 3-4 dana kad je završim namjeravam krenuti od početka, ali ovaj put uz komentare i "Behind the scenes" materijale
Edit (5/10/2025)
Završio Grim Remastered. Mišljenja su podijeljena ... nisam siguran da bih ovo nazvao pravim "remasterom" ali Grim Fandango kao takav je bio i ostao klasik - fenomenalna igra! Rekao bi nešto drugo, prvi izraz koji mi je pao na pamet (nenad......) ali eto ne želim biti vulgaran na forumu
Kad si razmislim, možda upravo u tome i jest problem - kako nadmašiti nešto što je već savršeno samo po sebi? By the way, zeznuo sam 6 achievementa, i to (zanimljivo) 3 na prvoj godini i 3 na drugoj. Treću i četvrtu sam u potpunosti riješio, iako sam stalno imao dojam da sam nešto propustio na trećoj zbog malog broja achievementa u odnosu na prethodne godine.
Sad zato idem od početka ali sa drugim fokusom. Ovaj put uz komentare i "behind the scenes" materijale, uvijek sam želio znati više o ovoj igri i kako je nastala. U međuvremenu savjetujem svim ljubiteljima Grima da pogledaju YouTube video, snimku jedne konvencije sad već davne 2018. godine kad su okupili cijeli "vrh" igre i one koji su je stvorili. Od Tim Schafera, gotovo cijele glumačke postave, kao i Peter McConnella koji su u živo izvodili scene iz igre i svirali glazbenu pozadinu.
Ako ne možete vidjeti video iznad, u postu (meni se ne pojavljuje) ovdje je
DIREKTNI LINK na YouTube