View Single Post
Staro 02.10.2025., 21:38   #4200
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor blackshtef Pregled postova
Kad smo već na Grim Fandangu... možda sam ovo već stavljao tu po forumu, ali vrijedi opet - 4 i pol sata "filma" - igra odigrana, sa većinom dijaloga i posložena eto baš kao film - https://www.youtube.com/watch?v=NYiADIyLEtk

Redovito si ovo puštam kao "white noise" u pozadini (kad ne slušam 10hrs oblivion glazbu i sl. ) i toliko se puta već izvrtilo da znam napamet sve, i fora je kako se lijepo kroz ovakav prikaz uspije uhvatiti raznih hintova i fora dijaloga koje zapravo kroz samo igranje možda ne bi tako doživio
Tako je, sjećam se kad je netko stavio taj video na drugi forum, prije nekoliko godina. Namjeravao sam pogledati "film", ali nikad nisam ... a kasnije i zaboravio.

Nego, Grim lijepo napreduje ali prebrzo... Ostvario gomilu achievementa i riješio prvu godinu, uz sve alternativne dijaloge unutar 2 sata pa sam si odlučio zadati granicu i svaki dan odigrati drugu godinu.

Tako da onda za nekih 3-4 dana kad je završim namjeravam krenuti od početka, ali ovaj put uz komentare i "Behind the scenes" materijale

Edit (5/10/2025)

Završio Grim Remastered. Mišljenja su podijeljena ... nisam siguran da bih ovo nazvao pravim "remasterom" ali Grim Fandango kao takav je bio i ostao klasik - fenomenalna igra! Rekao bi nešto drugo, prvi izraz koji mi je pao na pamet (nenad......) ali eto ne želim biti vulgaran na forumu

Kad si razmislim, možda upravo u tome i jest problem - kako nadmašiti nešto što je već savršeno samo po sebi? By the way, zeznuo sam 6 achievementa, i to (zanimljivo) 3 na prvoj godini i 3 na drugoj. Treću i četvrtu sam u potpunosti riješio, iako sam stalno imao dojam da sam nešto propustio na trećoj zbog malog broja achievementa u odnosu na prethodne godine.

Sad zato idem od početka ali sa drugim fokusom. Ovaj put uz komentare i "behind the scenes" materijale, uvijek sam želio znati više o ovoj igri i kako je nastala. U međuvremenu savjetujem svim ljubiteljima Grima da pogledaju YouTube video, snimku jedne konvencije sad već davne 2018. godine kad su okupili cijeli "vrh" igre i one koji su je stvorili. Od Tim Schafera, gotovo cijele glumačke postave, kao i Peter McConnella koji su u živo izvodili scene iz igre i svirali glazbenu pozadinu.

Ako ne možete vidjeti video iznad, u postu (meni se ne pojavljuje) ovdje je DIREKTNI LINK na YouTube

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 05.10.2025. u 20:00.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote