Citiraj:
Autor tomislav10
Uskoro obnavljam kuhinju i nabavljam nove aparate;
- ugradbeni štednjak (crni)
- indukcijska ploča
- ugradbena perilica posuđa
- ugradbena napa
- fižider (samostojeći, crni od cca 200*60cm)
Što bi mi od toga konkretno preporučili i na što trebam paziti kad biram proizvode?
Slobodno i neki link stavite
Hvala!
|
Stednjak s vodilicom i pirolizom bez parnih gluposti za pecenje
Indukcija s metalnim rubom i bez sranja kao stoje spajanje ploca za rad s ogromnim pekacima isl
Perilica suda s 3 ladice
Jaca napa (barem 400 m3) pune velicine ili ugradbena izvlacna, nikako kratka ugradbena fiksna
Frizider koji ima pametnije rijeseno razmjestanjenpolica a ne kao neki koji imaju 2 metra a imas 4 5 pozicija za razmjestiti police.
Marka - sve sto ima 5 godina jamstva, ja imam odlicno iskustvo s elektrolux/AEG reklamacijama od zamjene ladica unutar perilice (primjecena hrda na metalnoj na dnu) do besplatnog servisa (grijac). Samsung perilica u produljenom jamstvu daje besplatne dijelove ali moras platiti servis. Marke su ti po volji, ali ovako kako sam gore napisao bih ja osobno opet birao da obnavljam kuhinju. Napatio sam se dok sam sve proucio, citao uvjete i birao i jos k tome trazio akcijske ponude, ali isplatilo se. AEG perilica mi je imala defektni grijac nakon 4 godine. Ostalo od electroluxa radi petu godinu. Samsung ves masina takoder bez problema. Gorenje ne bih nikad. Elica napa mi je tako tako sto se tice protoka (300 m3), ali pranje filtera savrseno funkcionira u perilici posuda i nakon 5 godina su i dalje u jednom komadu.
Jos dodatno - ignoriraj wifi gluposti da se napa pali kad i indukcija i slicne stvari. Pametan si, znas i sam kako to upaliti. Samo ces platiti vise za nesto nepotrebno. Koliko god da ti u trgovini predstavljaju to kao prednost, ignoriraj. Isto tako pametne whirlpool pecnice s jednim kotacem.....zaboravi.
Ovo je sve napisano iz iskustva jer sam danas valjda jedan od rijetkih koji kuham 7 dana u tjednu i redovno koristim sve aparate u domu, pa si subjektivno mogu odrediti sto mi treba a sto ne. A sad je pitanje sto ti mislis da je tebi potrebno do svega.