View Single Post
Staro 29.09.2025., 10:14   #1402
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
E pa to je ono što me buni, ako moraju omogućiti korištenje vlastite opreme, meni bi to značilo da ako ja kupim kompatibilni ONT, oni bi morali, karikiram, upisati taj serial no negdje kod sebe i tako mi omogućiti korištenje usluge. Ali uvijek postoji onaj dio u zakonu "bla bla, osim u posebnim slučajevima kad to nije moguće, bla bla"...

A što se tiče bridge mode na Nokiji ili bilo kojem njihovom ruteru, nisam smatrao da su to obavezni uključiti na naš zahtjev, to mi je bila više privilegija.

Osobno bih volio kompletno izbaciti Nokiu i staviti svoju opremu, bilo to ONT+router ili neki 2u1 uređaj, ne znam kakva je ponuda takvih, vidio sam ovo recimo, postoji GPON i XGS-PON verzija. Mislim da je 1000/500 GPON?
Ispada da ovaj Fritz ne bi mogao tako raditi na Telemach?

Tnx, ovo mi je isto korisna informacija, ako ništa drugo bit će bridge i Nokia u ladicu.
Da, da, ima u Pravilniku jedan članak 30. stavak 3, koji kaže: "Operatori u iznimnim i opravdanim slučajevima mogu zahtijevati uporabu vlastitog mrežnog terminala (ONT) prilikom pružanja usluge putem svjetlovodne mreže." - na to se vade i A1 i Telemach, ONT "mora" biti njihov i oprema može samo u bridge

Ako se ne varam taj Friz bi ti mogao ići na HT-u (nit direktno u njega) jer jedino oni daju sve podatke.

ps. Fritz gledaj na Amazon.de, posebno kada je BF akcija ili tak nekaj, jer naši reselleri cepaju i do 100€ veće cijene
the chosen one je offline   Reply With Quote