View Single Post
Staro 26.09.2025., 10:55   #5824
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ne znam kako je kod vas ali ima dana kada niti ne zelim otvoriti prozor makar se udavio kuci Oke, lazem, otvaram ih kada znam da je "sigurno", najcesce preko dana. Znas ono kad je teska vlaga bez vjetra, a susjedi oko tebe jos loze i to onda smrdi danima jer ne znaju loziti ili loze sranja. Zivio sam u centru Pule, smrdilo je. Dodjem doma iz setnje, kosa mi smrdi kao da sam bio u pušnici. Zivim sad u manjem mjestu i opet smrdi jer jos vise ljudi koristi drva. Nekad radije biram zagusljiv prostor nego otvoriti prozore

Kazem ovo samo iz razloga jer ne znam koje su sanse da ti rekuperatori dodatno pokvare zrak u kuci ako imas susjede koji ne znaju loziti drva
Na selu sam 3km od obale, nemam ih puno koji lože okolo, većinom se svi griju na struju, ali dogodi se da zasmrdi povremeno.
Zato me i zanimaju iskustva s rekuperatorima, ali izgleda da se ne koriste baš za po doma.
Smeta me što mi je zimi zagušljivo u spavaćoj kroz noć ako ne otvorim prozor na kip. A grijem spavaću minimalno jer ne volimo ni žena ni ja veliku temp za spavanje. U dečjoj sobi ista priča.

U firmi imamo rekuperator, ali je dio industrijske stropne instalacije klime, nije usporedivo.
Prije dok toga nije bilo bi kolege i ljeti i zimi imali prozore otvorene dok klima radi... ono idioti... klima roka hladno po njemu, lik ima stalno prozor otvoren
S rekuperacijom nije zagušljivo, ali se malo čuje da radi.
c-shadow je offline   Reply With Quote