26.09.2025., 10:29
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor mkey
Eto ja mogu, tomek, kazati da ne koristim MS proizvode, makar ne direktno na vlastitoj opremi. Reakcija s tvoje strane je onomad bila "jbg prebaci se na windows". Zato sam se i ostavio linux teme jer je to bio test besmisla.
Ta trula jabuka je dovoljno dobra za sve light primjene i to pokriva barem 90% uporabitelja računala, uzimajući u obzir oni što oni stvarno potrebuju i rade na njima. To što netko nešto "treba" je skroz deseto pitanje i za većinu s tehnikom nema nikakve veze, tako da predlažem da se ostaviš dramaturgije. Postoji dobar razlog zašto MS daje džaba licence za školarce. Ključna riječ je NAVIKA. Navika != potreba.
Naročito u današnje vrijeme je sve postalo pitanje pogodnosti i udobnosti, ljudi su postalo komotni u vražju materinu. Svašta im se nešto nudi, sve kako bi im se tobože olakšalo, a pitanje je koliko im se može još olakšati.
Koliko ja vidim, nema tu više puno mjesta za napredak osim da im se ugradi priključak na leđnu moždinu i vozi miško. Sudeći po tome što gledamo danas čini se da je priča o prisili u Matrix bila laž, većina bi dobrovoljno legla samo da im bude lakše.
|
A dobro ti si imao probleme koje nisam u 20 godina koristenja Linuxa i podrske noobova imao. Nismo svi za sve i nema sramote u tome zato sam to i rekao tad. Nemamo svi jednak mentalni sklop. A drugi razlog je da sam itekako svjestan Linux mana na Desktopu iako ga osobno , privatno guram gdje je to god moguce ali tu je privatnost jos najmanji razlog. Da bi isli u extreme mozemo reci da ni moderan Linux nije ono sto je nekad bio i da bi svi trebali na OpenBSD preci ali nisam tolko prolupao (zasad). Ali na kraju se sve svodi na ovo sto je Bubba napisao - ovisni smo o odredenim stvarima/tehnici/softweru u zivotu. I zato sve ove price o privatnosti na kraju dana padaju u vodu jer je stvorena potreba koja nadilazi privatnost nazalost. Nisu entuzijasti ti koji diktiraju smjer razvoja nego obicni korisnici i politicari. Tako je uvijek bilo i bude.
|
|
|