Citiraj:
Autor Black Dragon
Dakle imam DS423+, 2x DS923+ i ova dva DS216j i DS414j. Razmislio, pročitao brdo foruma, rededit poosova,... stavio na papir šta imam, koliko vremena imam, koliko sam prestario za igranje i pokusiranje. Odlučio se za poznato i pouzdano sigurno okruženje bez dječih bolesti.
DS225+ u odnosu na DS224+ je za sada vendor lock in i ima samo jedan 2,5 Gbpps i jedan 1 Gbps u odnosu na DS224+ koji prima službeno WD Red pa sam naručio DS224+ sa dva 8Tb. U odnosu na Ugreen ima startno 4x manje RAMa, nema dodatna dva utora za SSD, 2x sporiji CPU i 4 godine stariji (2019 je taj celeron), ali za ono što meni treba i u odnosu na eko sustav koji imam, Synology je bolji. Imama u ladici DDR4 stickova pa provjerim kojii radi da povečam tih osnovnih 2GB. Lista onih RAM koje su ljudi probali da rade ili ne rade. Slijedeći tjedan valjda stigne pa javim.
|
Da, u tome i je "problem", oni znaju i dalje da je softwerski to jos uvijek najbolje (a i sigurnost im je najjaca od osataih "turn key" brandova) i to ih ja mislim jos drzi u SOHO okruzenju (za sad).
Kad bi Unifi odlucio dodati aplikacije/Docker i bolji CPU to bi vec bilo nesto na sta bi se mogo prebacit jednog dana ali za sa dje to za mene ko malo brzi USB externi disk + redudancije i snapshoti ali nista drugog nema sot mi treba (Photo aplikacija, ActiveBackup for bussines, Hyperbackup, Plex/Emby, Docker...).
Ugreen dobro napreduje, pitanje jos poliranj asoftwarea (flai jso palikacija) i same sigurnosti (vidio sam testove i dosta cesto (XY puta kroz dan) "zove" kuci u Kinu tako da je to nekim tvrtkama neprihvaltjivo (narocito Amerima).
Qnap kao da je zastao u prostoru i vremenu, dosta slabo izbacuju nove modele (ajd ove godine su izbacili nesto napokon nakon X godina) a i imali su onaj gadni security breach koji ih jos uvijek "kosta".
Ostali su vise manje slabo zastupljeni modeli za "TurnKey" opciju..
Citiraj:
Autor jp_rv
ja ću samo pustit kratki komentar da (na verziji 7.1) NE radi baš najidealnije UPS network sharing fičr.
kako imamo 3 synologyja u firmi, a ups je non-ethernet već ima samo usb, upiknut je u jedan od ta 3 nas-a, i onda je sheran kroz synology ups fičr na preostala 2.
|
Ja sam nedavno imao cudan (citaj krivi) setup za NAS+UPS pa mi se NAS gasio nakon par minuta sto je na UPSU (a UPS moze dzati cjeli mrezni rack nekih 65-70 min i onda sam skuzio da sam nesot krivo podesio u Synology settingsima pa kad sam to ispravio radi dobro - javi mi kad je nestalo struje i dobijem u e-mailu koliko je estimated time da ce trajati na bateriji prije shutdowna.
OVAKO to izgleda
https://prnt.sc/2IabEJ_s3bxT
Doduse nisam jos imao situaciju da tolko dugo nema struje da mogu potvrdit da se sve ugasito nakon 65 min ali prije kad je bilo kratko je radilo pa se nadam da ce i sad ako ikad bude zatrebalo

....
Doduse to sam podesio samo za NAS jer ostali UPSovi su mi na kompovima pa mi to nebitno..
Jesi probao ugrade na DSM 7.2.2.x ? Zasto si na 7.1 ? Stari NAS ili?