View Single Post
Staro 26.09.2025., 04:36   #5956
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Ovo što Tomek radi copy/paste sadržaja na stranom jeziku sa nekih web stranica nije istina.

Naime, moći će se koristiti windows 10, sa sigurnosnim nadogradnjama barem do 2028. uz plaćanje i to je službeno, za sada.

Kakvi microsoft accounti? Mislim ljudi mogu zaobilazno jeftinije možda tako proći? To je opcionalno, ali nije uvjet.

Jednostavno postoji preveliki broj firmi sa još većim brojevima računala sa windows 10 i Microsoft će sa svima napraviti "deal" uz plaćanje za produljenje supporta, kao i sa privatnim korisnicima. Barem smo mi tako u firmi napravili. Znači gotova stvar.

Što se tiče microsoft accounta, slažem se, ne hvala, bljak, privatno, ali tko zna možda nam uvale nešto službeno da moramo imati tko će ga znat. Kako god "cloud pohranjivanje" i slične stvari ne dolaze u obzir, to je osnova osnova informacijske sigurnosti u poslovanju, dok privatno, ajde, opcionalno.

Ok. Zašto onda sam MS daje to priopćenje javnosti kao službenu informaciju za javnost? To što MS radi ono po čemu je poznat i što radi dealove tog tipa je drugi par rukava. Nađi mi jednu službenu izjavu MS po tom pitanju da je "službeno" tako kako si sam napisao da radite. MS želi time pridobiti više Cloud korisnika. Simple as that.

Hovewer....MS tu mijenja misljenje ko beba pelenu:

Citiraj:
Another win for the Digital Markets Act: Microsoft gives truly free access to additional year of Windows 10 updates to EU users
At the same time, several points from our original letter remain relevant. The ESU program is limited to one year, leaving devices that remain fully functional exposed to risk after October 13, 2026. Such a short-term measure falls short of what consumers can reasonably expect for a product that remains widely used and does not align with the spirit of the Digital Content Directive (DCD), nor the EU’s broader sustainable goals. Unlike previous operating system upgrades, which did not typically require new hardware, the move to Windows 11 does. This creates a huge additional burden for consumers, with some estimates suggesting that over 850 million active devices still rely on million Windows 10 and cannot be upgraded due to hardware requirements. By contrast, upgrades from Windows 7 or 8 to Windows 10 did not carry such limitations.

↫ Eurconsumer’s letter
> Osnews

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 26.09.2025. u 05:36.
tomek@vz je offline   Reply With Quote