View Single Post
Staro 24.09.2025., 18:31   #4712
hrabar.dabar
Premium

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Koristi netko UGREEN NASync DXP2800 NAS ?

Uglavnom imam na jednom mjestu stari DS216j koji služi 90% za fotke i filmove i 10% za deponiranje dokumenata koji 99% više neće trebat ali da su negdje.
U tom Synologyu su u u mirroringu 2 WD RED od 4TB (70% puni), novi par, stari zamjenjen nakon 5 godina za svaki slučaj. Sada ne bi mijenjao samo diskove i već cijeli NAS. Imam jedan na drugoj lokaciji još stariji DS414 na koji se ovaj kopira tako da 4 bay mi stavrno ne igra kao zamjena za DS216j, mislim bio bi čisti overkill.

Zašto razmišljam o Ugreenu , a ne o Synologyu. Pa vendor lock in koji gura Synology mi i nije toliki minus ali su im DS Photo i Video ukinut, Novi Photos im je za krasni Q za fotke, a za video odi plati Kody ili nešto ... koliko vidim Ugreen ima svoje kroz jedan app, a ne kako sada imam za Sinology na mobitelju 8 !!! različitih aplikacija.

A i Ugreen je 740 eura sa dva 8 TB diska

Koristim UGREEN NASync DXP2800 NAS. Ovaj mjesec stigao. Radi divota dobro. Čak ima HDMI out pa gledaš direktno filmove s njega. Napravi i svoj library. Nevjerojatno jednostavno kako to dobro radi.
hrabar.dabar je offline   Reply With Quote