Punica me žica da joj stavim Lidl Plus app na mob. Ja njoj pred njenim babama samo pokušam objasniti zašto je to loše ali zaboli njih. One ganjaju svaki popust makar dva centa i one si to žele.
Kažem ja njima da si ja kao iskusni ITovac teško mogu predočiti veličinu i skupoću sustava koji skuplja i čuva sve što su milijuni ljudi kupovali (što, gdje, kada, iznosi…) te obrađuje, analizira, ovo-ono… vjerojatno milijune transakcija dnevno. A zašto?
Zašto bi jedan Lidl platio tolike novce da se taj sustav izgradi i održava? Zato da si dodatno izbijaju novce iz džepa dajući popuste penzićima?
I kažem…. Vrijeme prolazi a ljudi kukaju kako je sve skuplje. Što mislite zašto? Pa zato jer trgovci točno znaju što želite i to vam naplate. Tehnologija im to omogućava a vi bedaci ih dobrovoljno hranite tim informacijama!
Badava pričati. Prodat će dušu crnom vragu za 5% popusta na mjeveno meso. A sutra ih neće biti (njih penzića) pa ih je baš briga. To i sami kažu.
Bottom line: penziće je strašno lako manipulirati i pitam se da li takvim ljudima uopće treba dati mogućnost odlučivanja…