View Single Post
Staro 11.09.2025., 11:32   #1377
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Pajdo daj malo onda pripazi kako pišeš da te bolje razumijemo jer si rekao, citiram:

"...ako resetiram router ili često samo od sebe odjednom na njoj prestane radit i niti na jednom portu ne dobiva internet, a preko Nokie meni na moj router normalno dolazi net"

Što bi to trebalo značiti nego da resetiraš Nokiu i da ni na jednom portu ne radi internet osim na LAN port-u na koji je spojen Asus i na njemu ima net-a kojeg dobiva preko tog jedinog porta koji radi - na to sam ti rekao da tako radi bridge konekcija svima nama na Telemach optici, Nokia sav promet šalje na drugi (privatni) router koji sve odrađuje za nju preko jednog LAN porta, a ostali LAN portovi na njoj ne rade.

PS. ako ti samo TV box ne radi, jel si provjerio možda da ti na njemu negdje u mrežnim postavkama nije namještena fix IP adresa pa ne može pobrati adresu koju Nokia daje jer je možda u drugom subnetu
To sam odgovorio kolegi iznad za EON box koji ne dobiva internet preko Nokie, a ne internet na PCu/laptopu. On normalno radi na Nokiji i to sam testirao. Tako da ovo nema apsolutno nikakve veze sa bridge-em.

Probao sam sve i na EONu i na Nokiji ništa nije pomoglo. Znači da je do njihovih lokalnih postavki nešto smrdano. Prvotno sam mislio da je do samog routera jer se čudno ponašao pa je zamijenjen kao i novi EON box i nakon nekog vremena se opet počelo isto dešavat. Pa nakon tog je još jedan ruter zamijenjen i opet je isto.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.09.2025. u 14:34.
Thermaltake je offline   Reply With Quote