I meni je, i to baš taj Renault 5. Ioniq 5 mi također lovi poglede, Tesle ne primjećujem. Ne pomaže mi ni činjenica da sam nabacao solarnih panela duplo koliko mi treba bikoz bila dobra cijena.
Kod nas su preskupi EV, u Njemačkoj idu i 20% niže rekao bi. Ajde, valjda poticaji kompenziraju tu razliku u cijeni, bez njih nema smisla kupovina kod nas.
Nedavno mi bivši školski kolega (klasični nerd,
not that there's anything wrong with that) pokazuje svoju e-Mokku. Ima dvoje djece, ima i Bmw-a starog desetak godina kojeg nikako više ne pali kako kaže, nema kuću ali ima garažu pa ko da i ima... ne mogu reći da me to nije zagolicalo jer sam trenutno u nabavi drugog vozila za obitelj, do nekih 20k eura. E sad, moj mindset prosječnog vlaja mi mi teško dopušta išta osim svetog trojstva sa full opremom. Prevedeno: +250k km na satu.

Nije da inače zazirem od takvih kilometraža jer nikad ništa drukčije nisam ni vozio, nemam loša iskustva ni sa sa kvarovima i posljedično majstorima ali druga su vrimena rekao bi, i dizeli proizvedeni iz tog trojstva zadnjih bar 5-6 godina mi ne ulijevaju povjerenje.
Ta e-Mokka mi je inače izgledala sasvim solidno a nije ni preskupa u DE kao polovna sa minimalnom kilometražom što vidim. Ali opet, kad u auto rađeno na ICE platformi samo ubace baterije i elektro motor... i to mi je nekako bezveze.
Pa se dogodi da sa baterijom od 50ak kWh nemaš realnog dometa ni 250km a to je kurčina.