Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.09.2025., 18:29   #83485
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Svejedno, svako malo mi padne na pamet da kupim Renault 5, imam kucu, garazu, ne vozim se vise puno al me pogled na cjenik brzo ohladi. 35000 eura za gradski auto je ipak previse za prosjecnog seronju ko ja.
I meni je, i to baš taj Renault 5. Ioniq 5 mi također lovi poglede, Tesle ne primjećujem. Ne pomaže mi ni činjenica da sam nabacao solarnih panela duplo koliko mi treba bikoz bila dobra cijena.
Kod nas su preskupi EV, u Njemačkoj idu i 20% niže rekao bi. Ajde, valjda poticaji kompenziraju tu razliku u cijeni, bez njih nema smisla kupovina kod nas.
Nedavno mi bivši školski kolega (klasični nerd, not that there's anything wrong with that) pokazuje svoju e-Mokku. Ima dvoje djece, ima i Bmw-a starog desetak godina kojeg nikako više ne pali kako kaže, nema kuću ali ima garažu pa ko da i ima... ne mogu reći da me to nije zagolicalo jer sam trenutno u nabavi drugog vozila za obitelj, do nekih 20k eura. E sad, moj mindset prosječnog vlaja mi mi teško dopušta išta osim svetog trojstva sa full opremom. Prevedeno: +250k km na satu. Nije da inače zazirem od takvih kilometraža jer nikad ništa drukčije nisam ni vozio, nemam loša iskustva ni sa sa kvarovima i posljedično majstorima ali druga su vrimena rekao bi, i dizeli proizvedeni iz tog trojstva zadnjih bar 5-6 godina mi ne ulijevaju povjerenje.
Ta e-Mokka mi je inače izgledala sasvim solidno a nije ni preskupa u DE kao polovna sa minimalnom kilometražom što vidim. Ali opet, kad u auto rađeno na ICE platformi samo ubace baterije i elektro motor... i to mi je nekako bezveze. Pa se dogodi da sa baterijom od 50ak kWh nemaš realnog dometa ni 250km a to je kurčina.
goran1985 je offline   Reply With Quote